Jong JGZ organiseert webinar ‘Game on!’ over gamen voor ouders / verzorgers

DORDRECHT / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Jong JGZ houdt donderdag 9 juni 2022 een gratis webinar ‘Game on!’ voor ouders / verzorgers van kinderen in de leeftijd van twaalf tot achttien jaar over gamen. Tijdens deze rechtstreekse online-bijeenkomst tussen 19.30 – 20.30 uur vertellen ervaren professionals niet alleen over de positieve kanten en risico’s van gamen, maar ook hoe ouders hun kind kunnen helpen om hier gezond mee om te gaan.

Veel jongeren gamen weleens. Voor de meesten is het een leuke hobby. Gamen is voor hen een vorm van ontspanning en een manier om in contact te blijven met vrienden. Veel ouders vinden dat hun kind (te) veel tijd besteed achter een beeldscherm. (Stockfoto)

Besteed jouw kind (12-18 jaar) veel tijd aan gamen en wil je weten hoe je hiermee om kunt gaan? Tijdens dit webinar geven een jeugdverpleegkundige van Jong JGZ en een preventiedeskundige van Youz advies. 

Vragen en antwoorden
Jong JGZ biedt jeugdgezondheidszorg aan 0-18 jarigen in Zuid-Holland Zuid (Alblasserdam, Dordrecht, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Hoeksche Waard, Molenlanden, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht).Het webinar is een samenwerking met GGD ZHZ. Wat is normaal gamegedrag? En wat niet? Wat zijn de positieve kanten van gamen? Wat zijn risico’s? Wat kun je doen als je merkt dat je kind te veel bezig is met gamen? Waar kun je terecht als je je zorgen maakt? Mogelijkheid tot vragen stellen via de chat.

Aanmelden
Wie wil deelnemen, kan zich hier online aanmelden. Deelname is gratis. Kun je donderdag 9 juni 2022 niet? Meld je dan toch aan. Je ontvangt een link om het webinar terug te kijken.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld