Kersverse wethouder krijgt koninklijke onderscheiding opgespeld

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Vertrekkend raadslid Arjan Meerkerk (SGP) is sinds dinsdagavond 17 mei 2022 Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Dirk Heijkoop (CDA) gaf hem, nadat hij was geïnstalleerd als wethouder, de koninklijke onderscheiding. Deze werd vervolgens door Meerkerks vrouw Marlies bij hem opgespeld.

Arjan Meerkerk, hier met links burgemeester Heijkoop en rechts zijn vrouw Marlies, heeft zich als raadslid gedurende zestien jaar op professionele en constructieve wijze ingezet voor de gemeente Hardinxveld-Giessendam. (Foto Hans van der Aa / HG24)

Decorandus kan volgens Heijkoop omschreven worden als ‘iemand die goed luistert en verbindend werkt’. “Met zijn manier van optreden binnen de gemeenteraad heeft hij o.a. een grote bijdrage geleverd aan het proces van aansluiten bij de Drechtsteden. Ook heeft hij al die jaren als technisch voorzitter een belangrijke rol gehad tijdens de vergaderingen van de gemeenteraad”, aldus Heijkoop. Het raadswerk stopt nu voor Meerkerk. Hij volgt in het nieuwe college Theo Boerman op. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld