Kinderzomerevenement Speel-In op spectaculaire wijze geopend

door Peter Donk
HARDINXVELD-GIESSENDAM – Er werd vooraf gerepeteerd of de opening zou lukken. De organisatie van het jaarlijkse kinderzomerevenement had iets spectaculairs bedacht bij sporthal De Wielewaal aan Cornelisweer. Onbekende hadden de toegang ‘dichtgemaakt’ en dus konden de kinderen er donderdag 11 augustus 2022 aanvankelijk niet in. Vanuit de tegenovergelegen bomen werd daarom ‘een raket’ gelanceerd richting de deur. Na enkele pogingen met succes! De confetti knalde vervolgens alle kanten op! De Speel-In is zijn 43e jaar ingegaan.

Een feestelijke opening van de 42e Speel-In. Deze kon enkele jaren niet doorgaan vanwege de coronapandemie, maar nu weer wel. De spectaculaire opening was een eerbetoon aan wijlen Cor Speksnijder. Een man van ‘gaan als een raket’, die wordt herinnerd om zijn tomeloze inzet voor activiteiten in het dorp waaronder voor hem destijds de Speel-In. Speksnijder was bekend om De Dukdalf. (Foto Peter Donk / HG24)

Tekst gaat verder onder tweet.

Zowel binnen als buiten de sporthal zijn er activiteiten voor de kinderen. Van timmerdorp tot glijbaan, van knutselen tot actief bewegen. Voorzitter Kevin Faro van Speel-In Hardinxveld-Giessendam, zelf werkzaam in de evenementensector, vertelt dat bijna 130 vrijwilligers meedoen met begeleiding van de Speel-In. “Een aantal stemt hun vakantie af om bij de Speel-In te zijn. Gelukkig kunnen we het dit jaar weer organiseren. Enkele jaren hadden we te maken met corona.” Faro is al ruim vijfentwintig jaar betrokken bij het kinderzomerevenement. “Speksnijder grapte vroeger weleens, jij moet de nieuwe kartrekker worden. Dat is uiteindelijk ook gebeurd. Ik ben nu twee jaar voorzitter”, vertelt Faro. Elke dag zijn er rond de tachtig vrijwilligers betrokken om alles in goede banen te leiden.

Tekst gaat onder foto verder.

Kleuterdag
Kinderen van 6 t/m 13 jaar konden weektickets kopen of dagkaartjes, want gratis is de deelname niet. De Speel-In is er in de ochtend van 09.30 – 12.00 uur en van 13.00 – 15.30 uur. Overblijven tussen de middag is mogelijk in de foyer van de sporthal. Woensdag 17 augustus 2022 is er een kleuterdag. Dan is de Speel-In ook voor kinderen van 4 tot en met 6 jaar (uitsluitend onder begeleiding) toegankelijk.

Tekst gaat verder onder tweet.

Elke dag worden er tussen de 800 tot 1000 kinderen verwacht. De Speel-In wordt woensdag 17 augustus 2022 afgesloten rond 15.30 uur. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld