Kleurwedstrijd voor leerlingen bij start ‘Week van de Afvalhelden’

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Wethouder Arjan Meerkerk (SGP) van Onderwijs overhandigde maandagmorgen 13 februari 2023 als startschot van de “Week van de Afvalhelden”, van maandag 6 t/m zondag 12 maart 2023, bij de CBS De Regenboog aan Steek in Boven-Hardinxveld de eerste kleurplaat in verband met de prijsvraag-kleurwedstrijd.

Wethouder Arjan Meerkerk deelt een kleurplaat uit aan één van de leerlingen. (Foto Richard van Hoek / HG24)

Tekst gaat verder onder foto. 

(Foto Richard van Hoek / HG24)

De kleurplaten worden aan de kinderen uitgedeeld met het verzoek om deze te kleuren en achter het raam te plakken op school of thuis als waardering voor alle medewerkers die in de inzameling, groenbeheer, reiniging en verwerking in Nederland werken. Als ze bovendien nog een foto van dit opzenden naar Reinigingsdienst Waardlanden, maken zij ook nog kans op een leuke prijs.

Ondergewaardeerd
Bij wind en regen, ‘s nachts en op feestdagen, in tijden van crisis: het werk van de AfvalHelden gaat altijd door. Daarom doet afvalverwerker Waardlanden weer mee aan de ‘Week van de AfvalHelden’. Dé week om alle mannen en vrouwen die werken in de afvalbranche extra aandacht te geven. Een van de acties is de kleurwedstrijd. “Werken met afval wordt nog vaak ondergewaardeerd. Terwijl het juist belangrijk werk is dat er toe doet. De AfvalHelden van Waardlanden zijn onmisbaar. Ze halen ons afval op, leiden alles in goede banen op de milieustraten en houden onze omgeving schoon, netjes en veilig. Zo kunnen andere helden van ons afval nieuwe grondstoffen of energie maken. Daar mogen we trots op zijn”, stelt Waardlanden. De Week van de AfvalHelden wordt voor het derde jaar op rij georganiseerd. Het is een initiatief van de brancheorganisaties NVRD, Vereniging Afvalbedrijven, TLN en O&O fonds GOE, die gaan over afval, reiniging, transport en verwerking in Nederland.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld