Komende week startsein voor bouwproject ‘Aan de Giessen’

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Demissionair-wethouder Trudy Baggerman (T@B) van Ruimtelijke Ordening en Wonen verricht woensdag 20 april 2022 om 14.30 uur de officiële handeling waarmee het bouwproject ‘Aan de Giessen’ wordt gestart. De bouw van zes woningen nabij of aan het water. Ze zijn allemaal al verkocht.

Voor dit project worden zes woningen gebouwd waarvan er drie aan het water zijn gelegen.  (Impressiefoto Gebr. Blokland)

De lokale vastgoedontwikkelaar Gebroeders Blokland, tekenaars Van der Padt & Partners Architecten uit Giessenburg en uitvoerder Bouwbedrijf Frans vink en Zonen uit Moordrecht zitten achter het plan ‘wonen aan het water in het hart van het dorp’. De ontwikkelaar geeft hier online een verdere uitleg van het plan.  

Unieke kavels
Drie woningen, ‘watervilla’s genoemd, staan aan de Giessenkant. Aan de dijk, Buitendams, komen straks een markante vrijstaande woning en een twee-onder één-kap woning met een luxe uitstraling. Architect Arno van der Padt zegt over het bouwplan: “Unieke kavels, rechtstreeks aan het water, die passen in het dijklint. Door de verdichte bebouwing wordt de ruimte intensief gebruikt. En in contrast is daar de weidsheid aan de achterkant. Bovendien hebben de herenhuizen een enorme inhoud!” De eigenaren hebben veel keuzes voor een rieten dak, of keramische dakpannen.

Kleinschalig en flexibel
Namens projectontwikkelaar Gebroeders Blokland vertelt Jeroen Luykx over de afwegingen. “De architect heeft ook gekozen voor bouwmaterialen van hoogwaardige kwaliteit en de bouwmethodiek is traditioneel. Wij merkten dat er vraag is naar zo’n kleinschalig en kwalitatief hoogwaardig project. We hebben diverse bouwkundige opties uitgewerkt. Door de kleinschaligheid kunnen we toch flexibel zijn in het beantwoorden van de individuele wensen van toekomstige bewoners.” Bauke Vink van Bouwbedrijf Frans vink en Zonen uit Moordrecht verzorgt de uitvoering van ‘Aan de Giessen’. Bauke Vink vertelt dat ‘Aan de Giessen’ veel verder gaat dan andere woningbouwprojecten. “Zowel in de afwerking als in de keuzes die eigenaren kunnen maken!”, aldus Vink, die van een schitterende locatie spreekt.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld