KorfbalteamHKC C1 promoveert naar hoofdklasse

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Het korfbalteam HKC C1 is zaterdag 16 april 2022 gepromoveerd naar de hoofdklasse. In de reguliere competitie was het team op de eerste plaats geëindigd, maar dat was volgens de club nog niet genoeg voor het echte kampioenschap en de promotie. Er moesten play-off wedstrijden gespeeld worden tegen Fortuna C2.

Het kampioensteam. Door dit resultaat promoveert de C1 naar de Hoofdklasse en is het naast de D1 al het tweede team dat op het hoogste niveau gaat spelen. De vereniging is er blij mee. Het past volgens de HKC bij de ambitie het plan om de jeugd naar een hoger plan te tillen. (Foto HKC)

De eerste wedstrijd werd in Delft vrij duidelijk verloren met 10-7, maar HKC was zeker niet kansloos. Deze week werd het strijdplan bedacht door trainer/coach Stan de Groot (geassisteerd door Friso Verdoorn) en prima uitgevoerd in de 2e match. De opdracht was duidelijk: met meer dan drie goals verschil winnen. Veel verdedigende druk en creatief aanvalsspel resulteerde in een overtuigende 15-7 overwinning. Ruim voldoende voor winst in deze play-off. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld