Leden van Ondernemend Hardinxveld bezoeken museum De Korperen Knop

door ArieJan van Termeij
HARDINXVELD-GIESSENDAM – Ondernemend Hardixveld bracht woensdagmiddag 20 maart 2024 een bezoek aan museum De Koperen Knop aan Binnendams. Dit (bedrijfs)bezoek was tevens een netwerkbijeenkomst. Zo’n veertig ondernemers waren aanwezig.

Museumdirecteur Koos van Veen voert hier het woord. (Foto ArieJan van Termeij / HG24)

Voorzitter Jan van Hunnik sprak een welkomstwoord en bedankte het museum voor de gastvrijheid. Aansluitend gaf de zes weken geleden begonnen museumdirecteur Koos van Veen een presentatie. Hij sprak over de geschiedenis en functie van het sinds 1987 bestaande museum en vooral ook de landelijke status die het museum heeft sinds de vondst van Trijntje bij de aanleg van de Betuwelijn. Trijntje heeft er voor gezorgd dat het museum en daarbij ook Hardinxveld Giessendam is vermeld in de Canon van Nederland. Hij beging daarmee zelfs +/- 5500 jaar voor Christus.

Tekst gaat verder onder foto.

Na de presentatie werden de ondernemers rondgeleid door het museum en konden de permanente tentoonstelling over het leven in de Alblasserwaard, als ook de huidige expositie in de expositieruimte over persglas bewonderen. (Foto ArieJan van Termeij / HG24)

Als afsluiter van de bijeenkomst was er een hapje en een drankje, waarbij er kon worden genetwerkt. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld