Leerlingen bedanken weggebruikers, die zich aan juiste snelheid houden

door ArieJan van Termeij
HARDINXVELD-GIESSENDAM – Op de Schapedrift is dinsdagmorgen 11 juni 2024 een actie gehouden binnen de 30 kilometer zone. Deze was georganiseerd door Veilig verkeer Nederland, waarbij de leerlingen van groep 7/8 van IKC De Wonderwijzer bewust werden gemaakt op het rijden van maximaal 30 kilometer in een 30 km gebied als de Westwijk en de risico’s van te hoge snelheid.

De remweg is bij een noodstop voor een auto die 50 km rijdt, aanzienlijk langer dan een auto die 30 km rijdt. Dat levert een zeer gevaarlijke situatie op! Wie zich aan de juiste snelheid hield, werd bedankt. (Foto ArieJan van Termeij / HG24)

Tekst gaat verder onder foto.

Na de theoretische voorlichting, werden de scholieren verdeeld in drie groepen.

Tekst gaat verder onder foto.

Stickers en bordjes
Eén met de laser om de snelheid te bepalen. Wat heel spannend achter een bosje werd uitgevoerd en gadegeslagen – maar ook actief (zie bovenstaande foto) – door wethouder Jan Nederveen (ChristenUnie) werd uitgevoerd. De tweede groep had groene bordjes met ‘Dank u’ als men zich aan de snelheid hield, deze bestuurders kregen ook een positieve sticker. En een groep met een rood bordje om de bestuurder direct te stoppen. Daarop gingen de leerlingen samen met de wijkagent, de bestuurder aanspreken op het rijgedrag.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld