Leerlingen bezorgen Oekraïners onbezorgd dagje Efteling

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Ruim zestig Oekraïense vluchtelingen, die tijdelijk in Hardinxveld-Giessendam wonen, zijn woensdagmorgen 26 oktober 2022 vertrokken voor een onbezorgde woensdag in pretpark De Efteling in Kaatsheuvel. Leerlingen van het Willem de Zwijger College aan de Bellefleur verzamelden tijdens een Fancy Fair een bedrag van zo’n € 2.000,– in.

Na het overhandigen van de waardecheque door Wilma de Kluijver (rechts) aan de locatiemanagers Steven en Marjolein vertrok de bus rond vanaf de opvanglocatie richting Noord-Brabant. (Foto Willem de Zwijger College)

Het initiatief voor deze Fancy fair is afkomstig van de GSA groep. Elke maand komen deze leerlingen op school bij elkaar. Zij vinden dat iedereen op het Willem de Zwijger College de vrijheid moet hebben om te kunnen zijn wie ze zijn. Zij wilden graag iets betekenen voor de bewoners uit Oekraïne. Hun enthousiasme werkte aanstekelijk en zo werd onder leiding van docente Roos de Lange en begeleidster van de GSA Wilma de Kluijver de hele school bij de organisatie betrokken.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld