Lokale bestuurders geven gastles op scholen over Tweede Wereldoorlog

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Burgemeester Dirk Heijkoop (CDA) stond maandagmorgen 8 mei 2023 voor de klas. Kort na 09.00 uur vertelde de eerste burger op de christelijke scholengemeenschap Calvijn aan de Bellefleur over de Tweede Wereldoorlog.

Burgemeester Dirk Heijkoop gaf een gastles in het kader van het project Prinsessendag 2023. (Foto ArieJan van Termeij / HG24)

Maandagmiddag geeft wethouder Jan Nederveen (ChristenUnie) een gastles over het project Prinsessendag 2023 op de christelijks basisschool Ichthus aan de Pauwtjesmolen.

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto ArieJan van Termeij / HG24)

Geschiedenis
In 2019 is voor de laatste keer het project Prinsessendag gehouden op scholen in het dorp, waarbij bestuurders onder wie collegeleden en raadsleden gekoppeld werden aan deelnemende scholen in de gemeente Hardinxveld-Giessendam, zodat er lessen werden gegeven over de Tweede Wereldoorlog. Het doel van dit project is om in mei, net als vorige maand, gastdocenten en kinderen/jongeren uit groep 7 of 8 van het basisonderwijs/klassen van het voortgezet onderwijs met elkaar in gesprek te brengen over vrijheid. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld