Lokale ChristenUnie fracties houden avond over PFAS-Chemours

SLIEDRECHT / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Lokale ChristenUnie fracties organiseren maandag 16 oktober 2023 een avond over PFAS-Chemours met landelijke politici. De bijeenkomst is in de Elimkerk aan Prof. Van Musschenbroekstraat 4 in Sliedrecht en begint om 19.30 uur. Het onderwerp past in de campagne voor de verkiezingen van een nieuwe Tweede Kamer volgende maand.

Het Sliedrechtse raadslid Jan Pieter Verweij (ChristenUnie): “Het PFAS-schandaal houdt me niet alleen als raadslid bezig, maar ook persoonlijk. Toen ik nog ouderling was, heb ik meer dan eens de vraag gekregen over een ernstig ziek gemeentelid of dat niet door PFAS kon komen. We hebben als lokale politiek, de Provinciale Staten en de Tweede Kamer nodig om tot oplossingen te komen. Wat mij betreft, komt er een verbod op PFAS en meer mogelijkheden tot handhaving” (Foto gemeente Sliedrecht)

Het PFAS-Chemours dossier is een lokaal probleem voor de Drechtsteden, waarbij de Provincie (verantwoordelijk voor vergunningen – red.) en het Rijk (wetgeving – red.) nodig zijn voor de oplossing. De ChristenUnie-fracties van Alblasserdam, Dordrecht, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Molenlanden, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht organiseren daarom deze avond, die is bedoeld voor iedereen die zichzelf als achterban van de ChristenUnie ziet. Aanwezig zijn landelijke kandidaten Pieter Grinwis (no. 2 en Tweede Kamerlid – red.) en Jan Pieter Verweij (no. 31 en nu raadslid in Sliedrecht – red.), maar ook fractievoorzitter van de Statenfractie Steven Datema en lokale politici van de genoemde acht gemeenten.

Strakkere vergunningprocedures
Kamerlid Pieter Grinwis zegt over de vervuiling: “Regelmatig ben ik in één deze acht gemeenten voor een gesprek over ‘wonen’ en ik merk dan hoe de PFAS-kwestie de mensen bezighoudt en overal doorheen speelt. Bijvoorbeeld in Sliedrecht, waar een groot deel van mijn familie woont, heb ik gemerkt hoe de zorgen over wat Chemours de omwonenden heeft aangedaan steeds groter werden. Ik heb daarom in de afgelopen jaren regelmatig gevraagd om betere handhaving en veel strakkere vergunningprocedures rond industrie als Chemours. Recente documentaires en de uitspraak van de rechter laatst helpen mee om het in Den Haag nu wel geregeld te gaan krijgen”.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld