Meer te beleven dan alleen rommelmarkt rond kerkgebouw

door Peter Donk
HARDINXVELD-GIESSENDAM – Het was zaterdagmorgen 2 september 2023 nog wat mistig op de dijk, maar droog. Bij de rommelmarkt van de Hervormde Gemeente Boven-Hardinxveld kwamen de bezoekers al vroeg een kijkje nemen. Ook binnen in de kerk.

Even lekker snuffelen tussen de spullen. Het was mogelijk, want er was genoeg te zien en te beleven. (Foto Peter Donk / HG24)

Tekst gaat verder onder tweet.

Al voor de zomer waren veel spulletjes na een oproep door vrijwilligers ingezameld. Groot meubilair, zoals oude tv’s, bankstellen, orgels en kasten, worden niet meegenomen. Tijdelijk vervolgens opgeslagen in een loods aan het Kromme Gat. De rommelmarkt van de kerk aan het begin van het najaar is een traditie. Een deel van de opbrengst is dit jaar weer voor Kerkcentrum De Boomgaard, het andere deel is voor Gevangenenzorg Nederland. Naar verwachting wordt de opbrengst van de rommelmarkt zaterdagavond bekendgemaakt.

Activiteiten
Behalve de ‘rommel’ die weer uitgestald wordt in verschillende kramen, waren er ook verse etenswaren, zoals vis, gebak, en ijs. Tussen de middag was er gelegenheid om op het eetplein pannenkoeken, poffertjes, eigengemaakte loempia’s en oliebollen te kopen, of een patatje met een snack. Voor de kinderen was er een speelplein ingericht, en bij goed weer is er ook een opblaasattractie met water. En wat dacht je van een echte brandweerauto waar je in kunt kijken? Tijdens de Rommelmarkt waren de kerkdeuren geopend voor publiek. Er werd op het orgel gespeeld en er was een kleine Bijbelexpositie te zien. Het Statenbijbelmuseum uit Leerdam ondersteunde de tentoonstelling.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld