Nieuwbouw Bouw Infra Mensen past bij professionele leer-en werkomgeving

door Peter Donk
HARDINXVELD-GIESSENDAM – Het nieuwe pand van Bouw Infra Mensen (Zuid-Holland Zuid) aan Griendaak 5 is donderdagmiddag 24 november 2022 officieel geopend. Eigenlijk is de nieuwbouw een aanbouw van de al gevestigde locatie. De flinke uitbreiding is de locatie waar jongeren worden opgeleid voor de bouw en infra. Doorgaans gaat het om een leer- en werktraject.

De opleiding voor vaklieden werkzaam in de bouwwereld werd door een aantal prominenten onder wie burgemeester Dirk Heijkoop (CDA) officieel geopend door in de binnenruimte met een handhei een paal te slaan. De mensen die aan de touwen trokken, lieten zien dat samenwerken en samen werken in de bouw- en infrawereld normaal is. (Foto Peter Donk / HG24)

Bouwmensen vestiging Zuid-Holland zit naast in Hardinxveld-Giessendam ook in Dordrecht. Ook in de laatste plaats wacht komende jaren een verbouwing/nieuwbouw. De ruimte aan de Griendaak moet heerlijk zijn om in te werken. Het is een inspirerende omgeving, er is belangstelling voor elke leerling en niemand uitgezonderd. Wie gemotiveerd is, wordt met plezier het vak bijgebracht. Tijdens de opening werd nogeens benadruk dat het gaat om samenwerken en samen doen. Veelal zijn daar de ondernemers uit de sector bij betrokken, maar ook de lokale overheid. 

Tekst gaat verder onder tweet.

Inzet
Directeur-bestuurder Erik van Noordenne van Bouw Infra Mensen werd door anderen in het zonnetje gezet. Hij werd omschreven als de verbinder, de inspirator en de man die heeft aangezet tot actie tijdens het bouwproces. Hij werd bedankt voor zijn getoonde inzet. Op zijn beurt haalde Van Noordenne oud-gediende Aart de Jong naar voren. Hij was het die 25 jaar werkte als directeur van toen de Bouwschakel en later Bouwmensen Zuid-Holland Zuid. De opleiding waar menige metselaar en bouwvakker van nu zijn of haar opleiding genoot. Van Noordenne bedankt de betrokkenen bij de nieuwbouw. Hij noemde de bouwers, de mensen die installaties leverden en ook de schoonmakers en bouwbegeleiders. “Ook de buren bedankt, want wat stonden we vaak in de weg. Niemand die daar over klaagde”, sprak Van Noordenne de tientallen genodigden toe. 

Vakdiploma
Hij benadrukte de professionele leer- en werkomgeving. Van Noordenne: “Er is respect voor elkaar. Iedereen is waardevol. De plaats waar theorie- en praktijklessen worden gegeven door professionele, ervaren mensen. Aan ons zijn 180 bedrijven verbonden en daar hebben 250 van onze leerlingen werk. Wie goed zijn best doet, garanderen wij een vakdiploma.” Vervolgens interviewde Van Noordenne een aantal genodigden. Mensen van opleidingen, een personeelsfunctionaris van een bouwbedrijf, de burgemeester en ook Peter Huijzer (BMN De Klerk en voorzitter van Bouwend Nederland afd. Drechtwaard. “Jonge mensen hebben nieuwe ideeën en het is leuk om hen op te leiden. De bouw heeft de laatste jaren ontdekt dat dat belangrijk is”, sprak Huijzer, die graag leerlingen van Bouw Infra Mensen in zijn bedrijf ziet. 

Tekst gaat verder onder foto.

Namens Bouwend Nederland afd. Drechtwaard overhandigde Peter Huijzer (links) aan Erik van Noordenne een waardecheque van € 2.500,–. (Foto Peter Donk / HG24)

Bouwbedrijven
Van Noordenne werd donderdagmiddag ‘de banenmotor’ genoemd. Een grote motor achter de instroom van jonge mensen naar de opleiding en vervolgens naar de bouw- en infrasector. “We zijn met het onderwijs goed bezig!”, schreeuwde Van Noordenne het bijna uit. Ook burgemeester Dirk Heijkoop (CDA) liet weten bijzonder tevreden te zijn met Bouw Infra Mensen. “We zijn met jullie ontzettend blij. Vakonderwijs voor bouw en infra in de nabijheid is belangrijk. Hardinxveld-Giessendam telt veel bouwondernemingen. Meer dan gemiddeld in gemeenten in Nederland. Van al het betonijzer dat in Nederland wordt gebruikt, komt 30% uit Hardinxveld-Giessendam”, aldus Heijkoop, die vertelde dat Bouw Infra Mensen aanvankelijk naar een locatie buiten de gemeente keken, maar ‘gelukkig’ in Hardinxveld-Giessendam blijven gevestigd. 

Minister
Voor belangstellenden is vrijdagavond 25 november 2022 vanaf 19.00 uur de mogelijkheid om binnen te kijken. Wie van plan is bij Bouw Infra Mensen een opleiding te gaan volgen, is zaterdag 26 november 2022 welkom tussen 10.00 – 14.00 uur. Een andere belangrijke dag komt er nog aan. Dinsdagmiddag 6 december 2022 komen onder meer minister Hugo de Jonge (CDA) van Wonen en Gedeputeerde Anne de Koning (PvdA) van Wonen naar Bouw Infra Mensen om te spreken en te discussiëren met veel hotemetoten uit de bouw- en infrasector en de opleidingswereld. Er wordt een regionale bouwtafel georganiseerd, waar veel over bouwen en het halen van de groeiagenda wordt gesproken. Heijkoop: “We staan klaar om huizen te bouwen, maar vragen om meer ruimte in de regelgeving.”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld