Oekraïnse vluchtelingen maken bij Merwede/Multiplaat kennis met korfbal

SLIEDRECHT / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Kinderen van Oekraïnse vluchtelingen inclusief hun ouders / verzorgers, vanwege de oorlog tijdelijk woonachtig in Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam, speelden zaterdag 2 juli 2022 korfbal bij SKC Merwede/Multiplaat aan de Thorbeckelaan in Sliedrecht.

Oekraïnse vluchtelingen aan de bal bij de Sliedrechtse korfbalvereniging. Een combinatie van kennismaking met de sport en tegelijkertijd kregen ze een stukje ontspanning aangeboden. (Foto Hans van der Aa / HG24)

Korfbalvereniging organiseerde in samenwerking met het sociaal initiatief ‘Sliedrecht achter vluchtelingen Oekraïne’ een gezellige en sportieve bijeenkomst van vier uur en ze hadden daarvoor een programma samengesteld. Er was een clinic, een yogamiddag en een spelletjesmiddag. Tussendoor stonden de pannenkoeken klaar. “Een combinatie van sport en spel, waarbij uiteraard de inwendige mens niet werd vergeten. Een klein gebaar vanuit de vereniging naar deze mensen die op de vlucht zijn voor de oorlog in hun thuisland en hen op deze wijze een zo warm mogelijk verblijf te geven binnen onze gemeenten”, licht Michiel Kraaijeveld van SKC Merwede/Multiplaat toe.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld