Oeveraanleg met ijsvogelwand wordt laatste fase Peulenpark

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Het aanbrengen van nestplaatsen en struiken aan de oevers in de Buiten Giessen noemt de gemeente Hardinxveld-Giessendam de laatste fase van de renovatie van het Peulenpark. De aanpak gebeurde sinds eind 2020 in drie fases. 

Het werk aan de Buiten Giesen bestaat uit natuurvriendelijke oever, het aanleggen van enkele nestplekken voor de ijsvogel (ijsvogelwand) en er worden struiken langs de Giessen voor een deel verwijderd. (Stockfoto)

Plan  van uitvoering
Verder komt er nieuwe aanplant van struiken en waar noodzakelijk wordt de beschoeiing langs het park opgeknapt. Afgelopen zomer zijn de voorbereidingen op de werkzaamheden uitgevoerd. Zo is onder andere een flinke snoeibeurt uitgevoerd bij de bomen in het park. In deze laatste fase worden geen bomen gekapt. Tijdens de uitvoering is de opzet van het park grotendeels gelijk gebleven. Wel is de indeling van het park gewijzigd door enkele bomen te kappen, takkenrillen aan te leggen, de padenstructuur te veranderen en vooral te voorzien in aanplant van groen. Het werk is in het voorjaar van 2021 opgeleverd.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld