OKK’70 Heren 1 herpakt zich en pakt de volle buit tegen Zundert

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Na een matige wedstrijd in Rotterdam vorige week, mochten de mannen van OKK’70 vrijdag 27 januari 2023 weer aantreden in sporthal De Wielewaal. Dat bericht de vereniging dinsdag 31 januari 2023. Dit keer stond de nummer 11 Zuvo Heren 1 uit Zundert op het programma. Het werd 25-16.

Het team van OKK’70, Heren1 (Foto OKK’70)

Bij het aantreden van de Brabantse heren viel gelijk één speler in het bijzonder op. Dit was een sterke ervaren speler die de mannen in de voorbereiding op het seizoen al eens eerder tegen waren gekomen bij een oefentoernooi in België. De uitwedstrijd tegen Zuvo werd moeizaam met 3-2 gewonnen. Dit team moest deze avond dus zeker niet onderschat worden, ondanks dat ze ‘maar’ op de elfde plaats staan. Tegen teams uit de onderste regionen hebben de heren het namelijk vaak lastig door het rommelige spel van de tegenstanders.

Redelijk eenvoudig
De eerste set liet OKK’70 gelijk zien over meer kwaliteiten te beschikken dan de tegenstander. Met name op de buitenkanten werd er door het snelle spel van spelverdeler Michel de Bruijn veel gescoord. Vaak werd er direct gescoord, maar op de momenten dat de bal toch nog terug kwam stond libero Stan den Ouden zijn mannetje waarbij er geen bal meer op de grond leek te kunnen komen voor de Brabantse gasten. Toen Michel de Bruijn een prachtige serviceserie had neergezet, was het helemaal klaar voor Zuvo. De eerste set werd redelijk eenvoudig met 25-17 binnen gesleept.

Geen antwoord
De tweede set werd het sterke spel van de eerste set doorgezet. Sam van Selm was na twee weken afwezigheid weer fit genoeg om binnen de lijnen te komen voor de wederom sterk spelende Rens de Ruiter. In de tweede set had Zuvo nog steeds geen antwoord op het snelle spel van OKK’70. Met een hele ‘onverwachtse’ doortikbal van spelverdeler Michel werd deze set beslist in het voordeel van Hardinxveld: 25-16. De derde set was nagenoeg een kopie van de tweede set. Met een service waar Zuvo totaal geen grip op kreeg werd deze set wederom eenvoudig uitgespeeld met een setstand van 25-15 in het voordeel van OKK’70.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld