OKK’70 pakt punten in wedstrijd tegen Skunk

HARDINXVELD-GIESSENDAM – De volleybalmannen van OKK’70 Heren1 mochten zaterdag 2 september 2023 op de eigen verenigingsdag weer in een wedstrijd laten zien waar ze op dit moment staan. Deze wedstrijd was tevens het debuut van trainer/coach Jaco Verheij bij OKK’70.

De tegenstander was Skunk HS2 uit Veghel. Het werd 4-0. (Foto OKK’70)

Waar OKK’70 afgelopen seizoen derde is geëindigd in hun derde divisie poule, was Skunk afgelopen seizoen op de vijfde plaats geëindigd in de andere derde divisie poule van regio zuid. Deze wedstrijd was dan ook de eerste echte krachtmeting met een tegenstander van vergelijkbaar niveau. In de eerste set schoten de mannen uit de startblokken. Door de hoge servicedruk van de thuisploeg, kwam het team uit Veghel er helemaal niet aan te pas. Blokkerend stond het als een huis en de eerste set werd dan ook redelijk eenvoudig met 25-16 gewonnen.

Servicedruk
De tweede set had het team uit Veghel blijkbaar snel geleerd van hun fouten en voerden zij juist de druk op met hun eigen service. Hier hadden de mannen van OKK’70 dan ook veel moeite mee om dit onder controle te krijgen. Door een aantal nieuwe gezichten in de passlijn dit seizoen was het dan ook nog even wennen voor de thuisploeg hoe met deze servicedruk om te gaan. Deze set werd uiteindelijk gewonnen met 25-23 door de thuisploeg, maar de belangrijkste overwinning is dat er deze set grote stappen zijn gemaakt in de afstemming van de passlijn.

Aanvalskracht
In de derde set ging de thuisploeg verder waar het gebleven was. Duidelijke afspraken in de passlijn zorgden ervoor dat de servicepass weer onder controle was, waardoor spelverdeler Michel zijn aanvallers beter kon bedienen. Met de aanvalskracht van OKK’70 werd de uitploeg het vuur aan de schenen gelegd, waar zij niet tegen opgewassen waren. Dit resulteerde in een eindstand van 25-17.

Zoeken
In de laatste set koos trainer/coach Verheij ervoor om een aantal spelers op een andere positie neer te zetten. Zo waren Rens de Ruiter en Erik-Jan Oudenes deze set op de middenpositie te bewonderen, terwijl zij normaal gesproken beiden op de buitenkanten spelen. Door deze nieuwe samenstelling was het weer even zoeken naar de juiste afstemming. Na een achterstand van 16-19 was deze afstemming weer helemaal terug en met een serviceserie van Rens de Ruiter in combinatie met goed verzorgd spel werd deze set binnengesleept met een stand van 25-21.

Komende wedstrijden
Na deze 4-0 overwinning gaat de volle focus direct weer op de volgende voorbereidingsweek, waarin er één keer getraind zal worden en drie oefenwedstrijden op de planning staan. De focus ligt vooral op het optimaliseren van het verdedigingssysteem. Woensdag 6 september 2023 staat er een uitwedstrijd tegen het tweede divisieteam Volley Lek en IJssel heren1 op het programma. Vrijdag 8 september 2023 spelen de mannen om 20.30 uur in sporthal De Wielewaal tegen het derde divisieteam van Sovicos uit Den Haag, waarna deze voorbereidingsweek zal worden afgesloten met een driekamp in Stolwijk tegen Dosko heren1 uit de derde divisie en AVVA heren1 uit de tweede divisie.