OKK’70 wint zonder setverlies van Next Volley Dordrecht

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Het volleybalteam OKK’70 Heren 1 speelde zaterdag 30 september 2023 de tweede competitiewedstrijd. Nadat een week eerder met slordig spel 4-0 werd gewonnen van Papendrecht, wilden de heren in de tweede wedstrijd tegen Next Volley Dordrecht heren 2 graag meer van hun kwaliteiten laten zien.

Waar de vorige wedstrijd nog enige spanning heerste bij het aanvangen van de laatste set om het ‘bonuspunt’ mis te lopen, was er deze wedstrijd veel vertrouwen dat deze set ook nog gepakt zou worden. Dat vertrouwen was goed te zien in het spel, want werkelijk alle aanvallers sloegen heel de verdediging van Dordrecht zoek. (Foto OKK’70)

Dordrecht is een team waar OKK’70 het vaak lastig tegen heeft. Bij aanvang van de wedstrijd werd het vizier gelijk op scherp gezet door coach Jaco Verheij. De getrainde onderwerpen werden nog maar eens aangehaald en na de service van talent van de week Sven Schild kon de wedstrijd starten.

Midden en buitenkant
Na de eerste service van Dordrecht lieten de Hardinxveldse mannen direct zien dat de heren uit Dordrecht deze dag niks in Hardinxveld te zoeken hadden. De eerste bal werd direct hard binnen de lijnen geslagen door OKK’70. Daarop volgde een aantal ‘killblocks’ op de diagonaal van Dordrecht. Daar was hij zo van onder de indruk, dat de rest van de wedstrijd helemaal niets meer bij hem lukte. Daardoor ging Dordrecht eigenlijk alleen nog maar via de midden en buitenkant spelen wat het spel heel voorspelbaar maakte. OKK’70 wist er goed gebruik van te maken en de eerste set werd overtuigend binnengesleept met een setstand van 25-16.

Flinke voorsprong
In de tweede set begon de thuisploeg wederom overtuigend met veel servicedruk. De diagonaal van Dordrecht werd alleen maar gefrustreerder wat zijn spel niet ten goede kwam. Toen hij werd gewisseld, kwam er weer meer dreiging vanaf de diagonaalpositie van Dordrecht. Echter had OKK’70 op dat moment al een flinke voorsprong opgebouwd die niet meer uit handen werd gegeven, setstand: 25-19.

Boogaard
In de derde set nam de frustratie bij Dordrecht wederom toe. Door de luide aanmoedigingen van het publiek en het volleybalgeweld van de Hardinxveldse ploeg had Dordrecht de grootste moeite om zichzelf er onderuit te volleyballen. Na het inbrengen van middenaanvaller Stijn Boogaard, die na een slepende knieblessure weer langzaamaan minuten begint te maken, nam de druk nog verder toe. Deze set werd dan ook overtuigend gewonnen met een setstand van 25-16.

Stabiele passlinie
De Hardinxveldse zijde stond onder leiding van libero Stan den Ouden, een hele stabiele passlinie, waardoor de aanvallers optimaal konden worden bediend door de sterk spelende spelverdeler Michel de Bruijn. Deze set werd wederom overtuigend gewonnen met een setstand van 25-15.

Uitwedstrijd
Na deze 4-0 overwinning staat OKK’70 met de volle buit van tien punten nog steeds bovenaan in de Derde Divisie A. Zaterdag 7 oktober 2023 staat om 16.15 de eerste uitwedstrijd van het seizoen op het programma tegen Vollido heren 1 uit Hendrik-Ido-Ambacht. Afgelopen seizoen werd de uitwedstrijd tegen dit team moeizaam gewonnen. Deze tegenstander zal dus zeker niet onderschat worden en er zal weer hard getraind gaan worden om ook deze tegenstander het vuur aan de schenen te kunnen leggen.