OKK’70 wint van Flits in thuiswedstrijd

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Na een lange voorbereiding waarbij de volleybalmannen van OKK’70 helemaal zijn klaargestoomd voor de competitie, mochten de heren zaterdag 23 september 2023 op de eerste super saturday van OKK’70 aan het eind van de middag aantreden tegen promovendus Flits Heren 1.

De eerste opslag van de wedstrijd was zoals gebruikelijk voor het talent van de week. Na een hele mooie rally, waarbij Lasse aan de Wiel tot tweemaal toe de bal mooi over het net smashte was het eerste punt een feit. De mannen van heren 1 namen zijn voorbeeld perfect over en met veel servicedruk werd de voorsprong opgebouwd. Toch kwam Flits deze set iedere keer weer terug, waardoor het aan het einde van de set toch nog spannend werd. Echter lieten de Hardinxveldse mannen zien dat zij beter met de druk om konden gaan bij de ‘big points’. Met een stand van 25-19 was de eerste set van het seizoen binnen.

Rommelig spel
De tweede set begon wederom wat stroef, waardoor de mannen halverwege de set tegen een 11-12 achterstand aankeken. Na een time-out van coach Jaco Verheij werden de neuzen weer dezelfde kant opgezet, waarna Jesse Maasland aan zijn serviceserie begon. Met een indrukwekkende serviceserie werd deze set binnengesleept met een stand van 25-13. Met veel vertrouwen werd er met dezelfde opstelling gestart aan de derde set. OKK’70 bleef het lastig vinden om op het rommelige spel van de tegenstander te anticiperen. In deze set ging het dan ook lang gelijk op. Net als in de eerste set waren de heren weer op tijd bij de les bij de big points. Deze set werd gewonnen door de thuisploeg met een stand van 25-19, waarmee het bonuspunt een feit was.

Servicedruk
Ondanks dat de eerste drie sets lang gelijk opgingen was het wel duidelijk dat OKK’70 over veel meer kwaliteit beschikt dan Flits. Er was de mannen dan ook alles aan gelegen om ook de vierde set over de streep te trekken. Met het inbrengen van Rens de Ruiter stond er weer frisse energie binnen de lijnen. Deze set leek de spanning eindelijk verdwenen. Het niveau begon steeds meer in de buurt te komen van het niveau in de voorbereiding. Deze set werd met veel overtuiging en een gigantische servicedruk van de Hardinxveldse zijde aangevlogen. De bezoekers uit Papendrecht wisten niet meer waar ze het moesten zoeken en begonnen hun frustratie op de scheidsrechters te richten met een gele kaart tot gevolg. Met hard werken en een lange serviceserie van Martijn de Bruijn werd deze set overtuigend met 25-10 gewonnen.

Komend weekend
Na de eerste wedstrijd staat het Hardinxveldse vlaggenschip met de maximale puntenscore bovenaan in de derde divisie A. Zaterdag 30 september om 15.00 uur staat de thuiswedstrijd tegen Next Volley Dordrecht Heren 2 op het programma. Een bekend team, waar de heren het vorig jaar twee keer lastig tegen hebben gehad. Deze week zal er weer hard getraind gaan worden om ook deze bezoekers zonder punten huiswaarts te kunnen sturen.