Polindus viert 50-jarig bestaan met zakenrelaties en vrienden

door Peter Donk
HARDINXVELD-GIESSENDAM – Polindus, bekend van stralen, galvaniseren, poedercoaten en duplexsystemen, gevestigd aan Nijverheidsstraat 36 bestaat 50 jaar. Dit gouden jubileum van de onderneming op industrieterrein De Peulen werd vrijdagmiddag 2 december 2022 gevierd met de zakelijke relaties en andere genodigden onder wie aangrenzende buren en leden van het gemeentebestuur.

Tientallen genodigden verzamelden zich in de hal, die normaal voor werkzaamheden en opslag wordt gebruikt en deze vrijdagmiddag was omgetoverd tot een feestelijke ruimte. (Foto Peter Donk / HG24)

Tekst gaat verder onder tweet.

Het was eigenlijk driedubbel feest, want niet alleen Polindus bestond om precies te zijn 1 december 2022 vijftig jaar. Ook waren de oprichters van het bedrijf Kees en Mieke van der Pijl vorige maand vijftig jaar getrouwd en was Kees van der Pijl op deze feestelijke dag 73 geworden. Hij maakte vrijdag tijdens een speech ook bekend dat zijn zoon Olaf en zijn vrouw het bedrijf Polindus gaan voortzetten. Kees en Mieke treden terug. 

Uitleg naam
Van der Pijl sr. blikte terug op het ontstaan en de groei van het bedrijf. Hij en zijn vrouw begonnen het bedrijf in Beesd, in de Betuwe. Dat was toen nog in een loods. Als zelfstandig ondernemer ging het in eerste instantie om het verwerken van polyester en polijsten van metaalwaren. “Het samenvoegen van de eerste drie letters daarvan en het feit dat het industrie betrof, vormde het ontstaan van de naam Polindus”, vertelde Van der Pijn zijn gasten.

Tekst gaat verder onder foto.

Kees van der Pijl aan het woord. (Foto Peter Donk / HG24)

Groei en uitbreiding
Door de groei werd uitgekeken naar een nieuwe locatie. Die werd in 1976 gevonden in Hardinxveld-Giessendam. Er werd grond gekocht op het bedrijventerrein De Peulen. Van der Pijl sr.: “We legden ons toe op het verzinken en poedercoaten van metalen. Uniek in de combinatie van deze twee processen was dat het gebeurde onder één dak, waarmee we goed scoorden.” Dat resulteerde in de afgelopen jaren tot een groei van de onderneming tot verdere uitbreiding van het pand in de lengte en breedte. “In 2008 over de bestaande bebouwing heen en toen werd de binnenkant gesloopt om ten einde de capaciteit te kunnen verhogen. Ook deze locatie aan de Ambachtsstraat kwam er bij”, vertelde Van der Pijl sr. 

Toekomst
Aan de opvolging is gewerkt. Zoon Olaf neemt de zaak over. Van der Pijl sr.: “Hij heeft een goed team om zich heen, die de zaak een warm hart toedraagt en hun volle inzet aan het bedrijf geeft. Olaf is al langere tijd het aanspreekpunt van het bedrijf en daar zijn we heel trots op. Voor ons komt dat ook goed uit, zodat wij hopelijk samen in goede gezondheid nog heerlijk van het leven kunnen genieten.” Daarna werd met de aanwezigen een toast uitgebracht op het bedrijf en de toekomst. Vrijdagavond kwamen familie en vrienden voor de feestelijkheden langs. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld