‘Putters voorzitter Sociaal Economische Raad’

DEN HAAG /HARDINXVELD-GIESSENDAM – Inwoner van de gemeente Hardinxveld-Giessendam en oud-directeur van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) Prof. Dr. Kim Putters wordt de nieuwe directeur van de Sociaal Economische Raad (SER), het belangrijkste overlegorgaan tussen overheid, werkgevers en vakbonden. Dat bevestigen Haagse bronnen aan de NOS en RTL Nieuws.

Kim Putters was tot eind mei 2022 directeur van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP). (Archieffoto SCP)

De PvdA ‘er volgt zijn partijgenoot Mariëtte Hamer op, die onlangs werd benoemd tot regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld.

Hervorming
Bij de SER wacht Putters onder meer de taak een ingrijpende hervorming van de arbeidsmarkt in goede banen te leiden. Daarvoor is breed draagvlak in de polder een vereiste en de voormalige SCP-baas kan daarop rekenen, aldus ingewijden. Net als zijn voorganger Mariëtte Hamer is Putters lid van de PvdA. Van 2003 tot en met 2013 was hij lid van de Eerste Kamer. Ook was hij gemeenteraadslid en fractievoorzitter in Hardinxveld-Giessendam. Putters heeft een achtergrond als bestuurskundige en werkte lange tijd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Vrijdag 17 juni 2022 voor de voordracht van Putters in de ministerraad bekrachtigd.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld