Raadslid Van Dijk (ChristenUnie) stopt; De Roover volgt hem op

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Het werk, zijn gezin en sociaal leven gingen knellen. Raadslid Erik van Dijk (ChristenUnie) heeft besloten te gaan stoppen als raadslid eind deze maand. Dat maakt dinsdagavond 20 juni 2023 fractievoorzitter Willem Pors (ChristenUnie) bekend. Van Dijk wordt opgevolgd door Peter de Roover (ChristenUnie). 

Binnen de fractie van de ChristenUnie in de gemeenteraad van Hardinxveld-Giessendam vindt een wijziging plaats in de personele bezetting. Erik van Dijk (ChristenUnie) stopt als raadslid. (Foto gemeente Hardinxveld-Giessendam)

Erik van Dijk stond op plaats vier binnen de fractie. Het hoog houden van alle spreekwoordelijke ballen viel hem zwaar. Van Dijk: “Na een zorgvuldige afweging, ook binnen de fractie, ben ik genoodzaakt te stoppen met het raadswerk. De keuze in tijdsbesteding tussen enerzijds het raadswerk en anderzijds het werk, gezin en sociaal leven ging steeds meer knellen. Daarom heb ik met pijn in mijn hart dit besluit moeten nemen.”

Conclusie
Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 kwam Erik van Dijk in de raad. Gedurende deze periode heeft hij zich mogen bezig houden met de portefeuilles ruimtelijke ordening en wonen, vastgoed, verkeer en omgevingswet. Portefeuilles die op zijn lijf geschreven zijn vanwege zijn expertise op dit gebied. “Met veel energie, enthousiasme en ambitie heeft van Dijk deze taak mogen vervullen, maar gedurende het jaar liep hij steeds vaker tegen grenzen aan. In gesprekken die volgden met fractie en bestuur kwamen we uiteindelijk maar tot één conclusie, hier stopt het”, schrijft Pors. De ChristenUnie heeft begrip voor de afweging van Van Dijk. Pors: “We respecteren zijn besluit, maar tegelijk betreuren we zijn vertrek. Door zijn kennis en verfijnde humor nam Erik een eigen plaats in binnen de fractie en gemeenteraad. Dat zullen we zeker gaan missen. Wij wensen hem alle goeds toe bij zijn overige verantwoordelijkhede.” In de raadsvergadering van donderdag 29 juni 2023 staat de fractie en gemeenteraad kort stil staan bij het afscheid.

Opvolger
Als beoogd opvolger is Peter de Roover ( 34) in beeld. Hij draait sinds vorig jaar volop mee in de fractie en als burgerlid in de gemeenteraad. Fractie en bestuur zijn dankbaar en blij met De Roover als opvolger. “Peter is enthousiast en gedreven. Hij staat zijn mannetje. In menig debat als woordvoerder voor de portefeuilles die onder zijn verantwoordelijkheid vallen, heeft hij zijn talenten al mogen laten zien en horen. De Roover is een welkome aanvulling als jongere generatie met zijn eigen specialisatie, waardoor het christelijk politieke geluid voor nu en in de toekomst is verzekerd is”, stelt Pors. Het streven is om Peter de Roover tegelijk met het aftreden van Erik van Dijk in de raadsvergadering van donderdag 29 juni 2023 te installeren als raadslid.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld