Rau nieuwe interim-directeur van reinigingsdienst Waardlanden

GORINCHEM / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Jürgen Rau is vanaf maandag 8 januari 2024 interim-directeur van reinigingsdienst Waardlanden. Hij neemt daarmee het stokje over van Hans van den Brule, die na vier jaar afscheid heeft genomen.

Jürgen Rau gaat komend jaar aan de slag bij reinigingsdienst Waardlanden. (Foto Waardlanden)

In de afgelopen vier jaar hebben de gemeenten samen met Waardlanden grote stappen gezet om het afval- en grondstoffenbeleid te verbeteren en te verduurzamen. Dat beleid wordt gefaseerd ingevoerd, met als laatste stap de invoering van het recycletarief vanaf 1 januari 2024 in de gemeente Hardinxveld-Giessendam. Dat markeert een nieuwe fase waarin de nadruk ligt op essentiële financiële en operationele processen. Het bestuur benadrukt ook de noodzaak van goede monitoring van de (financiële) effecten van het beleid en borging van behaalde successen.

Verder professionaliseren
Met zijn brede ervaring en expertise binnen de overheid zal Jürgen Rau volgens Waardlanden het komende jaar een waardevolle bijdrage leveren om de reinigingsdienst te versterken en verder te professionaliseren. In de afgelopen twintig jaar werkte hij in verschillende rollen voor onder andere de gemeenten Breda, Dordrecht, Goes, Gorinchem en Sliedrecht. Daarvoor was hij ruim acht jaar werkzaam in diverse officiersfuncties bij de Koninklijke Landmacht.

Vertrouwen
Sinds 2023 is hij directeur/eigenaar van Notblue, een bedrijf in interim-management, coaching en advies. Voorzitter van reinigingsdienst Waardlanden en wethouder in Hardinxveld-Giessendam Arjan Meerkerk (SGP): “Vol vertrouwen ziet het bestuur uit naar de samenwerking met Jürgen Rau als onze interim-directeur. Naast zijn ruime ervaring met bedrijfsvoering en financiën bij gemeenten, begrijpt hij de kracht van goede samenwerking en is hij in staat een brug te slaan tussen strategische besluitvorming en operationele uitvoering. Ook namens de andere bestuursleden van Waardlanden wens ik Rau veel succes in zijn nieuwe uitdaging.”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld