River Trotters Dames 1 kampioen

DIEMEN / HARDINXVELD-GIESSENDAM – River Trotters Dames 1 zijn zaterdag 21 mei 2022 kampioen geworden. De overwinningswedstrijd werd gespeeld tegen Blue Stars in Diemen. De spannende wedstrijd werd uiteindelijk beslist in het voordeel van het team uit Hardinxveld-Giessendam. Het werd 66 – 68.

Het winnende team River Trotters Dames 1 in de sporthal in Diemen. (Foto River Trotters)

Op de afwezige Esmey en de geblesseerde Marion en Samantha na was iedereen aanwezig. Klaar om te knallen.
Al gauw bleek dat de zenuwen aanwezig zijn in het eerste kwart. Een trage omschakeling en veel rommelig aanvalspel leidde tot een flinke achterstand, 20-5 is de stand na dit eerste kwart. In het tweede kwart moesten de dames van River Trotters aan de bak, werd de verdediging scherper en door een paar mooie schoten kwamen ze weer wat dichterbij. Het team kreeg de felheid terug en bleef strijden voor iedere punt. De spelers gingen met twee punten achterstand de rust in.

Goed nieuws
In het derde kwart was het wat ongezellig op het veld. Iedereen bleek behoorlijk fanatiek. Zowel op de tribune als op het veld. Nadat alles weer een beetje rustig was geworden, begon River Trotters Dames 1 pas echt te basketballen en konden ze een voorsprong opbouwen van zeven punten. Begin vierde kwart kregen de speelsters te horen dat Waldric (hun concurrent voor het kampioenschap – red.) verloren had, waardoor ze, wanneer zij zouden winnen, kampioen waren.

Knokken
De voorsprong van River Trotters Dames 1 was ondertussen wat kleiner geworden. Het bleef uiteindelijk spannend tot de laatste seconde. Uiteindelijk wonnen de Hardinxvelders met twee punten verschil. Blijven knokken, hard werken en vertrouwen in elkaar bracht de dames uiteindelijk de winst. River Trotters Dames 1 was kampioen! Een knappe prestatie na een moeilijk seizoen met veel blessures. Het positief naar elkaar blijven en bemoedigende woorden van de coaches bleken keer op keer te helpen naar deze mooie (nipte) overwinning.