River Trotters Heren1 bekert verder na overwinning op oude bekende

HARDINXVELD-GIESSENDAM – In een volle sporthal De Wielewaal is het publiek zaterdag 25 november 2023 getrakteerd op een rematch van de finale van de 1ste divisie tussen River Trotters en BV Amsterdam, ditmaal voor de beker. In deze wedstrijd is bepaald wie het mag gaan opnemen tegen een eredivisionist, wat natuurlijk een bijzondere ervaring is en daarom waren beide teams gemotiveerd om de winst te pakken.

Beide teams begonnen fel aan de wedstrijd en de scheidsrechters lieten veel gaan, waardoor het al vanaf het begin duidelijk was dat het een fysieke wedstrijd ging worden. (Foto River Trotters)

De eerste vijf minuten van de wedstrijd gaat de score gelijk op, maar River Trotters kan door goed teambasketbal en een strakke verdediging het eerste gat slaan. Door een aantal mooie scores van River Trotters was de stand na het eerste kwart 18-11. BV Amsterdam schoot in de eerste minuten van het tweede kwart uit de startblokken en pakte de voorsprong in de wedstrijd, maar dankzij een aantal mooie schoten van Kaya Lekatompessij kon River Trotters zich al snel weer terugvechten in de wedstrijd. Doordat BV Amsterdam het zwaar had vanaf de vrijeworplijn en door een prachtige buzzer-beater van Noel Rosa Mojica, die het publiek op de banken kreeg, gingen de teams de rust in met een voorsprong voor River Trotters van 36-31.

Snel aanvalsspel
De Hardinxveldse basketballers begonnen scherp aan het derde kwart, de spelers deden er een tandje bij en River Trotters liep langzaam, maar zeker weg bij BV Amsterdam. De Amsterdammers hadden geen antwoord op het snelle aanvalsspel en bleven missen vanaf de vrijeworplijn, terwijl dit bij River Trotters andersom was en ijskoud gebruik maakten van de gratis punten vanaf de vrijeworplijn. Stand na het derde kwart 63-50. Aan het begin van het vierde kwart bleef het spelbeeld hetzelfde en leek er niets aan de hand voor de ploeg uit Hardinxveld-Giessendam. Toch kroop BV Amsterdam steeds dichterbij en kwamen met nog twee minuten te gaan tot twee punten terug. Na een goede aanval kwam Richard Maxwell vrij op de driepunter lijn en schiet de wedstrijd op slot, en door twee vrije worpen van Leron Esajas kon River Trotters de winst naar zich toe trekken. Eindstand:78-71

Dinsdagavond
River Trotters Heren1 kan niet lang uitrusten na deze welverdiende overwinning, want de spelers moeten dinsdag 28 november 2023 om 21.00 uur in sporthal De Wielewaal aantreden tegen LWD Basket Leeuwaarden, een eredivisieteam.