River Trotters Heren1 nu tweede na winst in Zeeland

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Met een goed anderhalf uur sturen rijden door het grauwe en mistige Zeeland kwamen de heren van basketbalvereniging River Trotters zaterdag 21 januari 2023 rond etenstijd aan bij de klassieke sporthal Baskensburg. De karakteristieke houten vloer, de stalen tribunes en oude verlichting ademen nog de basketball historie die hier op topniveau werd gespeeld. River Trotters pakte de winst met 55-75 en staat nu op de tweede plaats in de competitie.

De Zeeuwen spelen al jaren weer mee in de eerste divisie, maar slagen er niet in om bovenin mee te draaien. Al zijn ze een harde noot om te kraken vanwege hun lengte, ervaring en de omstandigheden in die klassieke sporthal vragen aanpassingen van het spel. Daarbij kwam er deze wedstrijd op het laatste moment een inval scheidsrechter aan te pas van een minder ervaren niveau, wat vraagt dat je als groep vooral op eigen kracht moet draaien. (Foto River Trotters)

Interim coach Jaap van Gelder kon weer beschikken over Chris den Boer, die wel wat minuten verdiende na vorige week en ijzersterk vanaf de bank kwam.

Nog niet gewonnen
Waar River Trotters de verwachte favoriet was, kwam het direct sterk uit de startblokken met een 11-2 run gedragen door een onstopbare Leron Esajas. De schoten van buitenaf vielen direct en verdedigend stond het zoals vertrouwd potdicht. Vlissingen draaide op een paar sleutelspelers, Benjamin Steenbeek een wendbare center zorgde voor wat vertrouwen en met de veelzijdige boomlange forward Thijs Beumer die met een aantal blocks de Hardinxvelder wist af te remmen, eindigde het eerste kwart met 11 – 20. Het tweede kwart liepen de Trotters verder uit, Fabio schoot met scherp en de wedstrijd leek met een tussenstand van 17 -31 al snel beslist, maar dat liep even anders. Het scorebeeld begon gelijk op te lopen door een paar toevallige treffers en bijzondere fout calls in het voordeel van de Zeeuwen. Inclusief een rust buzzer beater driepunter. Dat gaf aan dat deze wedstrijd nog niet was bepaald. Met een stand van 29 – 42 was het pauze.

Scherpe schoten
Voor een periode van acht minuten zat werkelijk alles tegen in het derde kwart. Een deksel op de ring, balverlies en verdedigend een gatenkaas. En al niet te spreken over arbitrale besluiten in diezelfde periode, 8 – 0 foutenlast in een fysieke wedstrijd maakte de coaches genoodzaakt door te wisselen en bepaalde spelers in bescherming te nemen. Vlissingen stal het momentum en pakte de voorsprong met 49-48 en drukte door tot 51 punten. Time Out! Rust, organisatie en paar scores zouden fijn zijn. Daar waren Chris en Dexter het ook mee eens, die de gehele sporthal Baskensburg tot zwijgen brachten met een partij scherpe schoten. Alsof er geen vuiltje aan de lucht was hadden de Trotters door het vierde kwart heen een 24 – 4 run naar het laatste eindsignaal. Ondanks dat Gillian en Leron er alsnog met vijf fouten werden afgefloten, stond het team voor elkaar klaar en hebben alle spelers gespeeld en gescoord. Alom een terechte eindstand van 55-75.

Komende zaterdag
Als kers op taart verloren Wyba en Binnenland dure punten, waardoor River Trotters nog steviger op de tweede plaats is beland. En met minder wedstrijden gespeeld te hebben is gedeelde eerste ook voorzichtig te noemen. Zaterdag 28 januari 2023 komt Virtus uit Werkendam op bezoek, aanvang 19.00uur in sporthal De Wielewaal. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld