River Trotters Heren1 struikelt in thuiswedstrijd tegen QSTA United

HARDINXVELD-GIESSENDAM – De basketbalselectie River Trotters Heren1 nam het zaterdag 9 maart 2024 op tegen QSTA United Heren1 uit Bemmel. De uitwedstrijd werd in Bemmel met ruime cijfers gewonnen, maar helaas waren zij te sterk in sporthal De Wielewaal. Het werd 59 – 88.

Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat QSTA United de overhand had. Ze gaven River Trotters weinig ruimte om hun spel te ontvouwen. (Foto River Trotters)

De eerste helft werd gekenmerkt door snelle aanvallen en scherpe schoten van QSTA United, wat resulteerde in een aanzienlijke voorsprong. River Trotters, daarentegen, worstelde met het vinden van hun ritme. De verdediging leek moeite te hebben met het afstoppen van de tegenstanders, en ook aanvallend liep het niet zoals gewenst. Slordige passes en gemiste kansen zorgden ervoor dat herenselectie achterbleef op het scorebord (ruststand 25-47).

Onnodige fouten
Het derde kwart bood evenmin verbetering voor River Trotters. QSTA United bleef dominant en behield hun voorsprong met overtuigend spel. In het laatste kwart probeerde River Trotters een comeback te forceren en werd het verschil teruggebracht naar tien punten (50-60). Door slordig spel en onnodige fouten mocht QSTA United vier keer aanleggen op de vrijeworplijn. Helaas weten de heren niet bij te blijven en eindigt de wedstrijd met 59-88.

Naar Groningen
Hoewel de teleurstelling overheerste in het River Trotters-kamp, blijft de hoop op een betere prestatie in de komende wedstrijden. Zaterdag 16 maart 2024 om 20.00 uur gaan River Trotters Heren1 op bezoek bij Groene Uilen in Groningen.