River Trotters Heren1 verliezen van LWD Basket Leeuwarden

HARDINXVELD-GIESSENDAM – In sporthal De Wielewaal is dinsdagavond 28 november 2023 door River Trotters Heren1 in de achtste finale van de beker  gespeeld tegen LWD Basket Leeuwarden. De wedstrijd werd verloren met 54 – 94.

Helaas eindigde hier het bekeravontuur voor River Trotters Heren1. (Foto River Trotters)

Het was de vijfde ronde van de beker op de planning voor Hardinxveldse basketbalselectie. De tribunes zaten goed vol.

Veel fouten
Het eerste kwart werd geopend met een score van Leron Esajas, wat de stand 2-0 maakte. Er worden in dit kwart erg veel fouten gemaakt, waardoor LWD Basket Leeuwarden vaak mag aanleggen op de vrije-worplijn. Daardoor liep LWD Basket Leeuwarden al snel flink uit en eindigde dit kwart in 8-33.

Te sterk
Het tweede kwart begon met een mooie driepunter van Kaya Lekatompessji, wat de stand op dat moment 11-35 maakte. In dit kwart was Leeuwarden te sterk voor River Trotters en wisten ze het verschil nog groter te maken. Er vielen in dit kwart drie driepunters vanuit LWD Basket Leeuwarden, wat de eindstand van het tweede
kwart 19-57 maakt.

Tekst gaat verder onder foto.

Driepunters
Na de rust kwamen de mannen van Rivertrotters gemotiveerd uit de kleedkamer. Door twee mooie scores van Noel Rosa Mojica en een driepunter van Leron Esajas stond de stand op 27-62. In dit kwart vielen er mooie scores van beide kanten, maar Leeuwarden wist de voorsprong toch aan hun kant te houden. Ook dit kwart werd door LWD Basket Leeuwarden gewonnen met 37-76. Het vierde kwart begon met twee vrije worpen aan de kant van Leeuwarden door een persoonlijke fout van Fabio Tokromo. Thomas van de Geijn (LWD) miste beide vrije worpen, waarna er uit een uitgelopen fast break een mooie driepunter ontstond voor Chris Den Boer. Daarna herstelde Fabio zijn fout met een mooie lay-up, wat de stand op 42-80 bracht. Het kwart eindigde met een fraaie driepunter van Filip Pupovac en een lay-up van Noel Rosa Mojica. Het was een zwaarbevochten wedstrijd met een eindstand van 54-94 voor de mannen uit Leeuwarden.

Komende zaterdag
Zaterdag 2 december 2023 nemen zij het op tegen Cobra Nova uit Voorburg. Het belooft een spannende wedstrijd te worden, aangezien de heren uit Voorburg vorig seizoen onder leiding stonden van onze huidige coaching staf. De wedstrijd begint om 15.00 uur in sporthal De Wielewaal.