River Trotters Heren1 wint in Brabant seizoensopener

HILVARENBEEK / HARDINXVED-GIESSENDAM – Deze pot wil basketbalvereniging River Trotters altijd winnen, de eerste van het seizoen. Ben je goed genoeg voorbereid, hoe draait het team, lukt het om de winst veilig te stellen? Onder begeleiding van de nieuw aangestelde coach Arjan de Bruin, is ook zaterdag 17 september 2022 in Hilvarenbeek de strategie van de River Trotters heren op alle gebieden aangepast.

(Archieffoto Jan Wim van Genderen)

Met Biks Shots als onbekende tegenstander, welke als 2e divisiekampioen tevens is aangesterkt met spelers van de nog vorig seizoen “final four” uitdagers Pendragon, lag alles open op het veld. Startende met Niek, Leron, Noel, Olvainey en Arco ging de eerste bal de lucht in. Snel bleek al dat dit een fysieke wedstrijd zou worden door de terug stappende harde verdediging van de thuisploeg. Het zoekende spel van de Oudcomb selectie, tempowijzigingen en een paar gelukkige scores bij Biks Shots maakte het een gelijk oplopend eerste kwart. 17-19.

Foutenlast
Met veel wisselende opstellingen probeerde Coach de Bruin te zoeken naar verassingen in de aanval. Die overigens redelijk goed draaide, ondanks de diverse samenstellingen, was het verdedigend te slordig en bleef Bik Shots via vrije worpen aansluiten. Moeizaam sloegen de River Trotters een gaatje eind tweede periode, met een prachtige driepunts buzzer-beater van Olvainey wat de ruststand op 33-42 bracht. Het nu al bezorgde derde kwart kon na de voorbereidingsperiode alleen maar beter worden in vergelijk met de voorgaande oefenwedstrijden. Foutenlast gooide toch roet in het eten, Biks Shots kwam terug in de wedstrijd, al lukte het ze niet om voorop te komen. Tussenstand na drie periodes, 58-62.

Kwaliteitsverschil
Opvallend was het stabiele spel van Noel, die werkelijk op alle gebieden bepalend was. Met sterke drives die zo af en toe in een spectaculaire dunk eindigde, schoten van buitenaf en verdedigend een aantal bepalende bloks, hielp hij de ploeg naar de finish. In het laatste kwart kwam het kwaliteitsverschil om de hoek dankzij nuttige scores van Arco, Chris en Leron. River Trotters maakte slim gebruik van de vermoeide thuisploeg en mag terug kijken op een verdiende overwinning. 72-88. Zaterdag 1 Oktober volgt de eerste streekderby in Werkendam tegen Virtus. Om 15.00 uur begint daar hun seizoen in sporthal de Crosser. Lukt het de River Trotters net als de laatste oefenwedstrijd hier de winst te pakken?