River Trotters Heren1 wint na verlenging van BV Hoofddorp

HOOFDDORP / HARDINXVELD-GIESSENDAM -In een wedstrijd vol wendingen en intense momenten slaagden de River Trotters Heren1 er zaterdag 2 maart 2024 in om de winst te pakken in een wedstrijd tegen BV Hoofddorp.

Met een sterke start aan de wedstrijd kon River Trotters al snel een voorsprong opbouwen tegen Hoofddorp (11-25). (Archieffoto River Trotters)

Gedurende het tweede en derde kwart kwam er een kink in de kabel. Hun spel werd gekenmerkt door onnauwkeurige passes, gemiste schoten en een gebrek aan coördinatie, wat BV Hoofddorp de perfecte kans bood om terug in de wedstrijd te komen ( einde derde kwart 51-52). BV Hoofddorp benutte deze kans optimaal, waardoor ze hun achterstand in konden lopen en de druk op de River Trotters opvoerden.

In laatste seconden
In het vierde kwart herpakte River Trotters zich opmerkelijk. Ze keerden terug naar het niveau van spel waarmee ze de wedstrijd begonnen, waarbij ze hun eerdere slordigheden achter zich lieten. In een dramatisch moment dat de spanning van de wedstrijd tussen BV Hoofddorp en de River Trotters naar een hoogtepunt bracht, was het Noël Rosa Mojica die in de laatste seconden van het vierde kwart de gelijkmaker scoorde (77-77). Deze cruciale score volgde op een scherpe en beslissende pass van zijn teamgenoot Richard Maxwell.

Extra tijd
Met hernieuwde focus en vastberadenheid domineerden ze de extra tijd, en lieten ze zien waarom ze als een sterk team beschouwd worden. Hun vermogen om zich te herstellen van de eerdere tegenslagen en met beslissende punten te komen wanneer het er echt toe deed, bewees cruciaal in het veiligstellen van hun overwinning met 81-94. Gillian Boldewijn (29 punten), Leron Esajas ( 20 punten), Noel Rosa mojica (18 punten) & Kaya Lekatompessij (16 punten). De volgende wedstrijd is zaterdag 9 maart 2024 om 20.00 uur in sporthal De Wielewaal tegen QSTA United uit Bemmel.