Scholenwedstrijd rond zomerexpositie ‘Poppenhuizen en andere miniatuur’

HARDINXVELD-GIESSENDAM – In de zomer van 2023 organiseert museum De Koperen Knop aan Binnendams 6 een expositie ‘Poppenhuizen en andere miniatuur’. De tentoonstelling is te zien van 10 juni t/m 2 september 2023. Daaraan is een scholenwedstrijd gekoppeld, waarbij de uitvoering ligt bij School & Bedrijf.

De benodigde materialen worden in de vorm van een werkpakket ter beschikking gesteld door de participerende partners. Alle werkstukken worden beoordeeld door ‘de techniekmeesters’. (Stockfoto)

Het is de bedoeling dat elke school één werkstuk inlevert, dat is gemaakt van oude ‘elektronische’ apparaten. Dat werkstuk is een combinatie van een apparaat en een appartement, oftewel een ‘apparatement’. De basisscholen in Hardinxveld-Giessendam, Gorinchem, Vijfheerenlanden, Altena en Molenlanden zijn daarvoor benaderd. Tien basisscholen uit deze regio hebben zich voor de wedstrijd ingeschreven. De vijf beste werkstukken worden op de expositie tentoongesteld. Voor het ontwerp dat het best uit de bus komt, is een waarderingsprijs beschikbaar. Woensdag 14 juni 2023 om 11.00 uur vindt de prijsuitreiking plaats in het museum. Dan vindt tegelijkertijd ook de officiële opening van de expositie plaats.

Techniek
Bij de jaarlijkse zomerexpositie werkt het museum samen met School & Bedrijf. Het loket voor de 3 O’s in de regio: Onderwijs – Ondernemers – Overheid. Doel is om initiatieven rondom de arbeidsmarkt en het onderwijs uit te voeren en te versterken om jongeren goed voor te bereiden op de arbeidsmarkt, faciliterend, verbindend en toekomstgericht. School & Bedrijf vindt de tentoonstelling een mooie kans om leerlingen wederom in aanraking te laten komen met techniek. Gezien het enorme tekort aan gekwalificeerd technisch personeel in de regio is dit van groot belang. Andere meewerkende partners zijn Sterk Techniek Onderwijs en MC Forte.

Bezoekmoment
De expositie kan worden bezocht op dinsdag t/m vrijdag van 13.00 – 17.00uur en op zaterdag van 11.00 – 17.00 uur. In juli en augustus 2023 is het museum ook op maandag van 13.00 – 17.00 uur open. Het museum heeft ook een museumcafé, dat tegelijk met het museum open is. De theetuin is op woensdagmiddag t/m zaterdagmiddag open, mits het weer dit toelaat.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld