SCHOOL op SEEF voor De Wonderwijzer en Ichthusschool

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Blijf je als school werken aan de verkeersveiligheid op en rondom de school? Dan kun je een SCHOOL op SEEF-verkeersveiligheidslabel aanvragen. SCHOOL op SEEF is een initiatief van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland. Wethouder Arjan Meerkerk (SGP) van Onderwijs heeft maandagmorgen 26 september 2022 op twee scholen het verkeersveiligheidslabel SCHOOL op SEEF uitgereikt. De scholen zijn basisschool De Wonderwijzer aan de Tonneband en de Ichthusschool aan de Pauwtjesmolen.

Wethouder Arjan Meerkerk reikte het felbegeerde label uit bij basisschool De Wonderwijzer aan Annabel en Abe. (Foto Hans van der Aa / HG24)

September is de ‘Maand van de Veilige Schoolomgeving‘. Samen met een groot aantal partners wordt in heel Zuid-Holland extra aandacht besteed aan dit belangrijke onderwerp.

Tekst gaat verder onder tweet.

Veiligere omgeving
SCHOOL op SEEF helpt leerlingen van basisscholen om zich veilig en verantwoord te gedragen in het verkeer. Het programma bevat allerlei soorten lessen: van leerzame filmpjes tot uitdagende verkeersplaten, en van uitleg in de klas tot speelse oefeningen in de praktijk. Het geeft de (verkeers)leerkracht alle hulpmiddelen om met verkeersveiligheid aan de slag te gaan. Maar de school kan het niet alleen. Daarom maakt SCHOOL op SEEF het voor scholen veel gemakkelijker om de handen ineen te slaan met ouders en de gemeente. Samen checken ze de routes in de buurt, de verkeerslessen op school en de kennis en het gedrag van de leerlingen. Een nuttig én vrolijk leerproces, waar niet alleen de school, maar de hele omgeving veiliger van wordt. 

Foto onder
Ook op de Ichthusschool werd het SCHOOL op SEEF certificaat uitgereikt. (Foto Richard van Hoek / HG24)

Plaats een reactie

*=Verplicht veld