Sinterklaas Speelgoedruil bij bibliotheek AanZet; voordelig, slim en duurzaam

HARDINXVELD-GIESSENDAM – De milieucoach Nelleke Gouw van reinigingsdienst Waardlanden en bibliotheek AanZet nodigen je uit om donderdag 16 november 2023 langs te komen aan Pietersweer 34. Bij de bibliotheek wordt van 19.30 – 20.30 uur een Sinterklaas Speelgoedruil georganiseerd.   

Je bespaart je geld, afval en grondstoffen, tijd en inkoopstress. Een speelgoedruil is dé manier om het Sinterklaasfeest voordelig, slim en duurzaam te vieren. (Foto Nelleke Gouw / Reinigingsdienst Waardlanden)

Waarom zou Sinterklaas elk jaar nieuw speelgoed kopen? Nieuw speelgoed maken zorgt voor veel afval, brengt extra verpakkingsmateriaal met zich mee en belast het milieu. Kinderen hebben vaak al veel speelgoed. Maar ze zijn op speelgoed uitgekeken of er te oud voor geworden. Waarom nieuwe cadeautjes kopen als je ook kunt ruilen?

Punten
Je krijgt voor eerder ingeleverd speelgoed waardebonnen met punten. Donderdagavond 16 november 2023 kies je tijden het ruilfeest ander speelgoed uit voor het aantal punten dat je hebt gekregen. Het speelgoed dat die avond overblijft, wordt gedoneerd aan de Speelgoedbank.

Inleveren speelgoed
Lever netjes, schoon en compleet speelgoed (geen boeken en knuffels) in bij de bibliotheek. Dat kan tijdens openingstijden op maandag 13, dinsdag 14, woensdag 15 november 2023 van 09.30 – 1700 uur én donderdag 16 november 2023 van 18.15 en 19.15 uur. Wel speelgoed doneren, maar niet ruilen? Ook dan van harte welkom tijdens de inlevermomenten.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld