Slechte generale voor Hardinxveld met verlies tegen Meerkerk

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Het eerste voetbalelftal van v.v.Hardinxveld, dat zich al had geplaatst voor het toetje van de nacompetitie, ontving zaterdagmiddag 27 mei 2023 Meerkerk, dat moest winnen om ook door te gaan naar de nacompetitie. Beiden ploegen bleken aan elkaar gewaagd en speelden eerder dit seizoen gelijk in een aantrekkelijke wedstrijd in en bij Meerkerk.

Voor Hardinxveld was er na de onnodige nederlaag van vorige week alles aan gelegen om zich goed voor te bereiden om de aankomende play-off wedstrijden. (Foto Richard van Hoek / HG24)

Nadat scheidsrechter Van Bleek het startsein gaf, begonnen beiden teams aan de wedstrijd en Hardinxveld werd snel onder druk gezet door een fel Meerkerk. Dat leverde meteen een aantal kleine mogelijkheden op voor het doel van keeper Marc Koning. Hardinxveld liet zich echter niet onbetuigd en herstelt zich door het combinatie voetbal maar kwam nog niet echt in de buurt van de goal Meerkerk. Na twintig minuten was daar echter Collin de Kok, die goed doorging op de achterlijn en de bal voorbracht op Danny van de Bout, die de bal binnen tikte. Echter de goal werd afgekeurd omdat de bal in de voorafgaande actie over de lijn geweest zou zijn.

Tekst gaat verder onder tweet.

Treffer
Na de drinkpauze, vanwege de warmte, ontstond er met vernieuwde energie een levendige wedstrijd. Het speelbeeld golfde heen en weer met faire felle duels om de bal. Op het half uur was het Danny van de Bout, die met een scherpe voorzet de verdediging van Meerkerk in de problemen bracht. Voordat Aldo Tagliasacchi bereikt zou worden, was daar Mechiel van Zessen, die van dichtbij de bal op zijn eigen keeper Verzijl schot en daarmee een treffer voor Hardinxveld voorkwam. Meerkerk brak daarna uit met een opvolgende counter en daar claimde het een strafschop vanwege hands van Vincent van Lopik in de zestienmeter, maar de goed leidende scheidsrechter Van Bleek stond er dichtbij op en wuifde dit moment weg. Met nog ruim vijf minuten tot aan de rust leek er eigenlijk niets op dan met een gelijke stand de rust in te gaan. Echter een lange inworp van Meerkerk werd licht beroerd door Melvin van de Heuvel en de verdediging van Hardinxveld toucheerde de bal nog licht, waardoor deze plotseling achter keeper Marc Koning in het doel viel. 0 – 1 Meerkerk. Hardinxveld probeerde meteen de achterstand te repareren en kreeg een corner. Keeper Verzijl won het duel van de aanvallers van Hardinxveld. De afgeslagen bal was nog voor Hardinxveld, maar die verloor het snel waardoor Meerkerk er meteen goed uitkwam. Het was Daan van der Leun die sterk doorzette en het overzicht goed behield. Hij legde de bal op de inkomende Melvin van den Heuvel, die in twee pogingen, de bal achter keeper Marc Koning in het doel knalde voor de 0-2. Meerkerk op rozen zo kort voor rust.

Stugge verdediging
In de tweede helft kon Hardinxveld dus aan de bak om de achterstand goed te gaan maken, maar Meerkerk had deze stand uiteraard genoeg voor plaatsing in de nacompetitie. Het was weer met een lange inworp waarmee Meerkerk het eerste gevaar stichtte, maar keeper Marc Koning pareerde de van dichtbij ingeschoten inzet. Meerkerk bleef met veel inzet spelen en was regelmatig gevaarlijk voor het doel van Hardinxveld. Een corner werd door aanvoerder Youri van Blanken in het zijnet gekopt. Hardinxveld had het lastig met de stugge verdediging van Meerkerk. De combinaties werden eruit gehaald door steeds weer de duelkracht van Meerkerk. Na een minuut of tien kreeg Hardinxveld een aantal corners. Op wederom een miraculeuze manier voorkwam de verdediging van Meerkerk een doelpunt, want de eigen inzet werd net voor de lijn gestopt door keeper Verzijl. Trainer Theo de Boon wisselde met nog 30 minuten te spelen, Thomas RozenBoom Bos en Aldo Tagliasacchi voor Aron Eijkelboom en Robin Peursem en hoopte hiermee de aanvullende impulsen verder kracht te geven om de achterstand goed te maken. Na de tweede drinkpauze ontspon zich een boeiend voetbalgevecht.

Gele kaart
Hardinxveld bleef de druk zetten op Meerkerk, maar Meerkerk loerde uiteraard met de snelle Milan van Dijk op de ruimte die ontstond. De moegestreden Collin de Kok verliet het veld en Owen Muller was zijn vervanger. Hardinxveld ontbeerde de nauwkeurigheid, want elke keer bij enig gevaar was, of de bal niet goed genoeg of was er een voet of been van een Meerkerkse verdediger die ertussen zat. Een schot van grote afstand van Lex de Gier zeilt voorbij aan het doel van Meerkerk. Aan de andere kant is het aanvoerder Youri van Blanken die met een vrij trap, Marc Koning tot een redding dwingt. Met nog een klein tien minuten spelen, kwam Aron van Andel het veld in voor Xander Peursem. Na twee en halfjaar afwezigheid door een knieblessure, maakte hij weer zijn rentree in het eerste elftal van Hardinxveld. Zijn terugkeer werd meteen beloond met een gele kaart na een stevig schouderduw op een Meerkerkse speler. Hardinxveld zette aan voor de laatste vijf minuten, maar de aanvallers aan Hardinxveldse zijde kwamen maar niet los hun Meerkerkse opponent of er zat weer een voet/been of hoofd tussen van Meerkerk. Meerkerk speelde de wedstrijd op deze manier eenvoudig uit, met het gewenste resultaat voor een plaats in de nacompetitie. Voor Hardinxveld was het dus een slechte generale met dit verlies van 0-2. Voor beiden teams wacht nu het toetje van de nacompetitie. Hardinxveld speelt zaterdag 3 juni 2023 een thuiswedstrijd.