Speelt HKC volgend seizoen in Korfbal League 2?

HARDINXVELD-GIESSENDAM – De verliezer van de play-downserie tussen Groen Geel/IJskoud de Beste en HKC speelt volgend seizoen in de Korfbal League 2. De Boven-Hardinxvelders spelen zaterdagavond 23 april 2022 uit in Wormer. De wedstrijd begint om 20.00 uur. Voor wie niet mee kan naar Wormer is welkom in de kantine om de wedstrijd daar op een scherm te volgen of hier online te kijken.

Korfbal League 2. Deze naam heeft het KNKV gegeven aan de klasse die onder de Korfbal League gaat komen. Dat bericht de bond op hun website. (Archieffoto Richard van Hoek / HG24)

De wedstrijd aan De Drie Morgen in Wormer is de tweede wedstrijd van de ‘best-of-three’ tegen Groen Geel. HKC staat na de winst van dinsdagavond jongstleden (22-17) met 1-0 voor in deze play-off/play-down serie. Bij een 1-1 stand na twee wedstrijden volgt dinsdag 26 april 2022 om 20.30 uur een beslissende derde wedstrijd in sporthal Het Dok in Boven-Hardinxveld.

Veranderingen
In januari dit jaar kondigde het KNKV richting komend zaalseizoen de introductie aan van een nieuwe klasse tussen de Korfbal League en Hoofdklassen. In de nieuwe situatie bestaat de Korfbal League uit tien teams, de Korfbal League 2 uit tien teams, en beide Hoofdklassen uit acht teams. De eerste klasse gaat van zes poules naar acht poules en ook de tweede klasse gaat uit acht poules bestaan. De Korfbal League en toekomstige Korfbal League 2 vormen de twee hoogste klassen van onze competitie. Omdat deze twee klassen het topkorfbal vormen en deze nieuwe klasse de competitive balance moet verbeteren, brengt het KNKV qua naamgeving deze klassen onder één sterk merk samen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld