T@B maakt Van Houwelingen erelid van politieke partij

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Tijdens een algemene ledenvergadering van de lokale Transparante partij voor Algemeen Belang (T@B) in partycentrum ’t Hart in Boven-Hardinxveld is vrijdagavond 13 mei 2022 oud-raadslid en voormalig wethouder Benhard van Houwelingen benoemd tot erelid. Hij kreeg daarvoor een officiële oorkonde. 

Benhard van Houwelingen (midden) was zestien jaar het gezicht van de T@B. Links bestuurslid Henry van Helden en rechts bestuurslid Wil Dubbeldam. (Foto Peter Donk / HG24)

Van Houwelingen heeft voor de T@B een enorme staat van dienst achter de rug. Hij heeft zich al die jaren enorm ingezet als raadslid en was vier jaar wethouder. Van Houwelingen wilde na zijn politieke loopbaan niets weten van lofuitingen en wilde ook geen koninklijke onderscheiding, gebruikelijk na jarenlang actief in de plaatselijke politiek.

Anekdotes
Het bestuur van de T@B vond dat Benhard van Houwelingen wel degelijk iets verdiende en besloot om hem erelid te maken. Van Houwelingen vond dat een grote eer. “Ik ben verrast. In mijn agenda moest ik de datum met een vet potlood zetten om aanwezig te zijn”, vertelde Van Houwelingen de tientallen aanwezigen. Hij keek vooral terug naar de afgelopen jaren en vertelde tal van anekdotes, waarbij hij de lachers op zijn hand kreeg. Van Houwelingen roemde de T@B als een familiepartij, waar successen worden gedeeld, soms ook het verdriet of het samen dingen doen. 

Politieke jaren
Werd in de beginjaren de T@B, opgericht destijds door Pauline van Dijk en Marian Slagboom, eerst nog verafschuwd en soms met een schuin oog aangekeken; de partij is in al die jaren uitgegroeid tot ‘een blijvertje’ en een sterke lokale politieke partij met nu vijf zetels in de raad en Trudy Baggerman (T@B) als wethouder. Van Houwelingen verhaalde over de beginjaren met onder meer Henk de Vree, de groei van twee naar vijf zetels en de rol van de T@B. “Het dorp was destijds toe aan een nieuwe politieke partij. Altijd heb ik de rode draad aangegeven. Ga met de gemeentekas om alsof het je eigen portemonnee is”, sprak Van Houwelingen de aanwezigen toe. Hij blikte terug op de stappen die de partij nam, de successen en de kritische houding. Verder vroeg hij de huidige fractie vooral de kritische noot te houden. Van Houwelingen: “Blijf kritisch op het eigen gevoerde beleid.” 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld