Treinverkeer op MerwedeLingeLijn ligt stil vanwege staking

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Er rijden vrijdag 20 januari 2023 definitief geen treinen tussen Dordrecht en Geldermalsen op de MerwedeLingeLijn vanwege de landelijke vakbondsstaking in het streekvervoer. Bussen rijden deels. “We zien momenteel dat er zestig procent van de buschauffeurs bussen is uitgereden. Check kort voor je reis de actuele reisinformatie op qbuzz.nl/dmg en reisplanner”, bericht vervoerder Qbuzz.

De MerwedeLingeLijn ligt plat. Vandaag is de tweede dag van de staking in het openbaar streekvervoer. FNV heeft leden opgeroepen om te staken voor de cao Openbaar Vervoer, deze geldt voor ongeveer 13.000 mensen in het streekvervoer. (Archieffoto Peter Donk / HG24)

De werkgevers deden een loonbod van 8%. Werkgevers vinden de staking met dit bovengemiddelde bod op tafel totaal onbegrijpelijk. CNV overlegt over deze cao nog met haar leden. De bonden hebben meer eisen dan alleen een looneis. Dan gaat het onder meer over de werkdruk. 

Winterse omstandigheden
Het winterse weer speelt deze ochtend ook een grote rol, waardoor niet alles op tijd uit kan rijden. Landelijk is het beeld ook vandaag naar schatting dat ongeveer rond de 60% van de dienstregeling uitgevoerd kan worden, met grote regionale verschillen.

Regionale treinen
De vakbonden hebben ook opgeroepen om vandaag landelijk te staken voor de cao Multimodaal (MuMo). Dit heeft effect op de dienstregeling van verschillende regionale treinen. Een aantal rijdt niet, een aantal rijdt gedeeltelijk of volledig. De regionale vervoerders informeren hun reizigers. Het advies is om de reis kort van tevoren te plannen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld