Tweede Pinksterdag 53e Wielerronde van Hardinxveld-Giessendam

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Tweede Pinksterdag, maandag 6 juni 2022, wordt er weer gekoerst. Dan wordt de 53e Wielerronde van Hardinxveld-Giessendam gehouden. In 2020 en 2021 gooide corona roet in het eten en waren er een wedstrijden. 

Met de 53e editie is die wielerronde inmiddels één van de oudste rondes op de Nederlandse wielerkalender en een begrip in de regio. In totaal worden er vier wedstrijden gereden in het kader van de Districtskampioenschappen Zuid-Holland. (Archieffoto Wielercomité Hardinxveld-Giessendam)

Comitélid Jan Goedhart denkt dat ‘iedereen er weer bij is’en hij benadrukt daarmee de verbondenheid van de vrijwilligers en bedrijven die de ronde een warm hart toedragen. Op het viaduct Spoorweg-Zwijnskade is de start / finish vanwaar de renners tot aan het andere viaduct, op de Polderweg, kunnen worden gevolgd. Entree is gratis.

Het programma ziet er als volgt uit

  • Start junioren (16-17 jarigen), 10.30 uur
  • Start vrouwen starten (65 km), 12.15 uur
  • Start regionale talenten (35 km met startlicentie) onder wie de Hardinxvelders Patrick Kramer, Arjen van de Minkelis en Wouter van Straten
  • Start Elite / Belofte renners (100 km), 15.00 uur

De Elite/Belofte renners rijden een afstand, die gelijk staat aan 22 ronden met daarin 44 beklimmingen in de polder van de viaducten over de goederenspoorlijn. Op de imposante deelnemerslijst van meer dan honderd wielrenners is het een thuiswedstrijd voor Ruben Nederveen (Belofte), Lennart van Houwelingen, Wim de Bruin en Bart Buijk (allen Elite).

Plaats een reactie

*=Verplicht veld