Uitzendingen MerweRTV liggen stil tot rechtbank nieuw bestuur benoemt

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Alle programma’s van de publieke lokale omroep voor de gemeenten Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam, stichting MerweRadio (MerweRTV), worden gestaakt tot er formeel een nieuw bestuur is benoemd door de rechtbank. Dat bericht maandag 17 juli 2023 oud-bestuurslid Chris Boogaard van MerweRTV aan medewerkers, oud-medewerkers en betrokkenen.

Het verkregen advies van de notaris wordt gevolgd. De voortgang van het proces om te komen tot een nieuw bestuur kan nog enige tijd duren. 

Begin mei 2023 besloot het Programma Beleidsbepalend Orgaan (PBO) vijf nieuwe mensen voor een bestuur voor te dragen. Half mei 2023 overlegde een aantal mensen van de lokale omroep met vertegenwoordigers van de gemeente Sliedrecht. “Zij hebben hun instemming gegeven voor de gevolgde procedure en ook voor het besluit alle uitzendingen te staken tot er formeel een nieuw bestuur is benoemd door de rechtbank”, schrijft Boogaard.

Verzoekschrift
Als onderdeel van de procedure is besloten dat een advocatenkantoor uit Dordrecht het officiële verzoekschrift tot benoeming van de nieuwe bestuursleden aan de rechtbank in Rotterdam zal indienen. Dat verzoekschrift is maandag 10 juli 2023 door de advocaat van MerweRTV aan de rechtbank verstuurd. Boogaard: “Op basis van het gedane verzoekschrift hopen wij dat de Rechtbank spoedig tot benoeming van het nieuwe bestuur zal besluiten.”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld