Vader en dochter zamelen nu geld in voor muskathlon dit najaar in Marokko

door Peter Donk
HARDINXVELD-GIESSENDAM – Peter en Amber Steijger doen van zaterdag 4 t/m zaterdag 11 november 2023 mee aan een muskathlon in de buurt van Marrakesh in Marokko. Vader en dochter hebben hun zinnen daarop gezet en de familie uit Hardinxveld-Giessendam doet dat voor het goede doel, Open Doors. De komende maanden willen ze geld ophalen. Om mee te doen moet € 10.000 per persoon worden opgehaald.

Peter Steijger en Amber Steijger willen de prestatie neerzetten voor Open Doors. Een organisatie die vervolgde christenen wereldwijd ondersteund. (Foto Peter Donk / HG24) 

“Ik ga een uitdaging aan!”, zegt Peter Steijger zaterdagmiddag 13 mei 2023. Over een half jaar is deze uitdaging alweer verleden tijd. Maar tot die tijd is er werk aan de winkel om centjes op te halen door middel van sponsoring en donaties. Steijger heeft er zin in om te gaan hardlopen in de hitte: “De lengte van mijn plan is 21.000 meter, de hoogte dus € 10.000,– en de warmte daar zo’n 25 graden. In Marokko lopen we een halve marathon!” Dat het voor Open Doors is, is voor Steijger doorslaggevend. “Ze bieden vervolgde christenen ook praktische hulp, zoals traumazorg en noodhulp”, zegt hij. “Sta jij met mij in de strijd tegen onrecht en wil je me aanmoedigen deze klus te klaren”, vraagt Steijger op één van de flyers. 

Voorbereidingen
Dochter Amber Steijger staat er eigenlijk hetzelfde in en erkent de uitdaging. “Rennen voor gerechtigheid. Nooit gedacht dat ik dit ooit nog zou zeggen. Zelf nog wennende aan het sportieve aspect van het avontuur, maar al vol goede moed startende met de voorbereidingen is mijn hoofd al volop aan het brainstormen, hoe die € 10.000,– bij elkaar te verzamelen”, zegt Amber Steijger.

Financieel steunen
Peter en Amber Steijger zoeken voor de ‘challenge’ financiële ondersteuning. Giften en donaties zijn welkom op bankrekeningnummer NL27RABO0157319989 o.v.v. Muskathlon Marokko. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld