Van Veen nieuwe directeur museum De Koperen Knop

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Met ingang van donderdag 1 februari 2024 treedt Koos van Veen uit Leerdam als nieuwe directeur van museum De Koperen Knop aan Binnendams 6 in functie. Hij gaat leiding geven aan de groep van zo’n honderd vrijwilligers.

Koos van Veen kent het museum en de streek. Samen met de vrijwilligers vormt hij de kracht van het museum. Een grote organisatie met weinig hiërarchie, maar volgens het museum wel een geweldige samenwerking. (Archieffoto museum De koperen Knop)

Voor wie het nog niet weet… Museum De Koperen Knop is een voormalige deftige boerderij, die kort na de 80-jarige oorlog is gebouwd. Het als rijksmonument geregistreerd erfgoed is sinds 1989 een op de Alblasserwaard gericht museum met veel mogelijkheden en voorzieningen.

Vrijwilligers
Om alle voornemens in 2024 te kunnen realiseren is veel hulp nodig. Mensen, die met inbreng van hun eigen visie en kennis deel willen gaan uitmaken van de boeiende groep enthousiaste vrijwilligers, kunnen zich aanmelden. “Met elkaar laat deze groep iets zien op het gebied van kunst, cultuurhistorie en geschiedenis”, zegt interim-directeur Dick de Jong. Hij roept potentiële vrijwilligers op om hem te bellen bij interesse, tel. 06-22845889.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld