Veertig auto’s rijden mee in BEZWA Rally

door Peter Donk
HARDINXVELD-GIESSENDAM – De eerste BEZWA Rally is zaterdagmorgen 8 oktober 2022 met veertig auto’s van start gegaan. Veel meer dan aanvankelijk door de organisatie op gehoopt gehoopt. Vertrokken werd kort na tien uur vanaf restaurant Kampanje aan de Troelstrastraat. De rit eindigt rond 16.30 uur ook weer op deze plaats. 

De auto’s werden voorzien van een bordje op de voorzijde (of een sticker op de ruit). Chauffeur en navigator rijden met kaartleessystemen. Deelnemers waren zowel young- als oldtimers. (Foto Peter Donk / HG24)

Doel is om met de rally geld op te halen. De deelnemers gingen met een goodiebag op pad, nadat zij vooraf waren gebriefd over de route en wat ze konden verwachten. Onderweg moet een cryptische puzzel worden opgelost. Tijdens de route staat een lunch gepland en na afloop een buffet met prijsuitreiking. Dat zal eind van de middag zijn.  

Tekst gaat verder onder tweet. 

Stichting
De rally is voor de eerste keer gehouden en de opbrengst is voor de BEZWA Foundation. Opgericht in 2015 om de reeds bestaande privéfondswerving ten behoeve van het BEZWA Jeugdcentrum in Chipulukusu (Zambia) te bestendigen. De stichting richt zich op instellingen en particulieren die eraan willen bijdragen om de jongeren uit deze sloppenwijk uitzicht te geven op een beter bestaan.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld