Vriendenschaar geeft overwinning in laatste minuten uit handen

HARDINXVELD-GIESSENDAM –  Korfbalvereniging Vriendenschaar speelde zaterdag 17 juni 2023 tegen het Sliedrechtse Merwede/Multiplaat. Het was de laatste wedstrijd van deze veldcompetitie. Ondanks de warmte zag het publiek op het goed bezochte terrein aan de Sluisweg een aantrekkelijke en gelijk opgaande wedstrijd. Het leek erop dat de selectie eindelijk weer een wedstrijd zou gaan winnen, maar in de laatste minuten werd de voorsprong van 19-17 toch nog genivelleerd en werd met een gelijkspel deze voor Vriendenschaar teleurstellende competitie afgesloten.

De ploegen namen om en om een voorsprong met niet meer dan 2 punten verschil. (Foto Richard van Hoek / HG24)

De ploegen gaven elkaar in de eerste helft weinig toe, het eerste schot van Celine van Meeteren , maar ook het 1e schot van Merwede waren meteen raak, waarna Vriendenschaar een 3-1 voorsprong nam. Maar zoals het in deze wedstrijd steeds gebeurde, Merwede draaide de stand weer om en kwam door drierake schoten op 3-4, waarna de thuisploeg weer tweemaal raak schoot ( 5-4) . Maar weer schoot de ploeg uit Sliedrecht driemaal op rij raak waarmee ze voor de eerste en enige keer een 2 punts voorsprong namen. De Hardinxvelders maakten binnen twee minuten weer gelijk door Marijn Bakema en Christian Brouwer, waarna om en om scorend in de laatste tien minuten van de 1e helft de ruststand van 11-11 werd bereikt.

Slim balletje
Ook in de tweede helft bleven de scores gelijk opgaan. Om en om raak schietend was het na een kwartier 15-15 . Het interim trainersduo Gerard Streefkerk en Bert Verspuij brachten  Lotte van de Lustgraaf in het aanvalsvak die een belangrijke rol ging vervullen . Niet alleen omdat ze uitstekend de rebound ging verzorgen, maar ook omdat ze na een raak schot van Julian Voorwinden met een slim balletje onder de korf voor de voorsprong van 17-15 zorgde.

Teleurstellend
Merwede/Multiplaat kwam direct weer naar 17-16, maar na een mooie aanvalscombinatie schoot Christian Brouwer met nog tien minuten te spelen de voorsprong weer naar twee punten. Ook jeugdspeelster Pien van Noordenne kwam nog in de ploeg, die de overwinning leek binnen te slepen, toen 4 minuten voor tijd (na een raak schot van Merwede) Lotte van de Lustgraaf uit een strafworp de voorsprong op 19-17 bracht. Echter door een gemakkelijk gekregen strafworp in de 59e minuut en een ver opportuun schot 20 seconden voor tijd kwam Merwede toch nog naast Vriendenschaar, die deze laatste wedstrijd met het gelijke spel van 19-19 eindigde en deze veldcompetitie teleurstellend op de 6e plaats van de ranglijst afsloot, waarmee de club volgend seizoen opnieuw in de 1e klasse uitkomt op het veld.

Punten
De korfpunten werden gemaakt door: Christian Brouwer 5 x, Anne Timmer 3 x, Lotte v.d.Lustgraaf ,Celine van Meeteren, Julian Voorwinden, Marijn Bakema , Patrick Noordzij ieder 2 x en Lieke Brouwer 1 x.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld