Vriendenschaar pakt punten na goed gespeelde tweede helft

HARDINXVELD-GIESSENDAM – In een thuiswedstrijd tegen ONDO uit Middelburg kwam Vriendenschaar zaterdag 4 februari 2023 in sporthal De Wielewaal de eerste helft moeizaam tot scoren, maar dat werd dat na een tactische omzetting uitstekend gecompenseerd door zestien korfpunten in de tweede helft. Het team van de Sluisweg behaalde een ruime overwinning.

Verdedigend hield Vriendenschaar in de eerste helft hun tegenstanders goed in bedwang, maar aanvallend was met name het tweede aanvalsvak onzuiver in de afronding, waardoor de ploeg uit Middelburg op gelijke hoogte kon blijven. (Foto Richard van Hoek / HG24)

De eerste score was voor de bezoekers uit Zeeland, maar Christian Brouwer (die voor het eerst sinds elf maanden weer in de basis begon – red.) liet in dezelfde minuut nog met een prachtige doorbraak zien dat hij weer terug is. Nadat Patrick Noordzij halverwege de tweede helft zijn ploeg voor het eerst naar een voorsprong schoot (4-3), bleef het scoren in dat vak moeizaam. ONDO schoot in de laatste seconden van de eerste helft de ruststand naar 5-6.

In stelling brengen
De tweede helft gaf een heel ander beeld, trainers Berrevoets en Jacob hadden net voor de rust de Daan Kamsteeg in het tweede aanvalsvak ingebracht en wisselden na het rake schot van Nicole van der Laan direct na de rust, ook Anne Timmer en Celine van Meeteren van vak, wat een prima tactische ingreep bleek. Door de reboundkracht van Kamsteeg en het goed schakelen van Nicole van der Laan konden schutters Julian Voorwinden en Anne Timmer veelvuldig in stelling worden gebracht. Ook in het eerste aanvalsvak werd schutter Marijn Bakema door Lieke Brouwer en Celine van Meeteren beter in stelling gebracht met daarbij een belangrijke rol voor routinier Christian Brouwer. Beide vakken bleken in de tweede helft door wissels de korf beter te kunnen vinden en met negen korfpunten in evenzoveel minuten hadden de Hardinxvelders na een kwartier een 15-9 voorsprong genomen en was de wedstrijd gelopen.

Valto bovenaan
Speler Patrick Noordzij kwam weer in de ploeg voor de moegestreden Christian Brouwer en Vriendenschaar bleef in de slotfase meescoren met o.a. een slim balletje onder de korf van Daan Kamsteeg, die ook het laatste korfpunt van de wedstrijd maakte, waardoor de eindstand 21-16 werd. Door deze overwinning staat Vriendenschaar weer op de 3e plaats van de ranglijst, die nog steeds wordt aangevoerd door oppermachtige Valto. Zaterdag 11 februari 2023 speelt Vriendenschaar om 19.00 uur in Den Haag in de sporthal van tegenstander HKV/Ons Eibernest dat onderaan staat met twee punten.