Vriendenschaar speelt zwakke eerste helft en laat punten liggen

VLISSINGEN / HARDINXVELD-GFIESSENDAM – In de uitwedstrijd tegen Fortis in Vlissingen had korfbalvereniging Vriendenschaar zaterdag 27 januari 2024 in de eerste helft vooral aanvallend had teveel moeite om tegen de stug verdedigende tegenstander te scoren.

Doordat de op de training geblesseerd geraakte Lieke Brouwer en Bente van Wingerden ontbraken, stonden Pien van Noordenne en jeugdspeelster Jolijn van Loon in de basis, waarin ook aanvoerder Christian Brouwer ontbrak. Mede daardoor moest het team van de Sluisweg duidelijk wennen aan de andere vakopstellingen. (Archieffoto Vriendenschaar)

Verdedigend gaven de Hardinxvelders hun tegenstanders wel goed partij, maar aanvallend was het ondermaats. Fortis had haar thuiswerk goed gedaan en wist de reboundkracht van Vriendenschaar goed te bespelen. Na de 3-0 voorsprong van de Zeeuwen in de beginfase maakte Julian Voorwinden nog wel 3-1, maar daarna liep Fortis uit naar 7-1 en scoorde pas in de laatste minuten van de eerste helft Patrick Noordzij het tweede korfpunt voor het Hardinxveldse team, waardoor na nog een score van de thuisploeg de ruststand 8-2 werd.

Spannend
In de tweede helft ging Vriendenschaar het aanvallend beter doen , en kon het gelijke tred houden met Fortis. Trainer Dennis Plantinga wisselde een aantal keren bij de heren, waarbij Rick Molenaar en Rowin Meerkerk regelmatig in de ploeg kwamen. Het veranderde aanvalsspel werd voor Fortis lastiger te verdedigen, waardoor Vriendenschaar meer schotkansen creëerden en meer kon scoren. Het was echter onvoldoende om het Fortis nog moeilijk te maken. Om en om scorend bleef de achterstand uit de 1e helft bestaan en werd uiteindelijk de eindstand van 19-13 bereikt. Door deze nederlaag en de andere uitslagen blijft het spannend in deze overgangsklasse C in de strijd om niet op de 7e plaats (degradatieplaats) te eindigen. Vriendenschaar staat met negen punten op een gedeelde vierde plaats, maar tussen de nummers 3 t/m 7 zitten slechts twee punten.

Komend weekekend
Zaterdag 3 februari 2024 speelt Vriendenschaar in Voorthuizen om 19.45 uur tegen koploper Spirit, die alle wedstrijden met overmacht heeft gewonnen en slechts twee verliespunten heeft opgelopen (verrassend tegen en bij Vriendenschaar).

Plaats een reactie

*=Verplicht veld