Vriendenschaar verliest uitwedstrijd bij koploper Spirit

VOORTHUIZEN / HARDINXVELD-GIESSENDAM – In de uitwedstrijd tegen de volgens korfbalvereniging Vriendschaars ‘ongenaakbare’ lijstaanvoerder Spirit kon zaterdag 3 februari 2024 de selectie alleen in het eerste kwartier van de wedstrijd mee met het schuttersgeweld van de ploeg uit Voorthuizen, maar moest  daarna achter de feiten aanlopen. Het werd een korfpunt-rijke wedstrijd, waarbij Spirit door enkele score-demarrages uiteindelijk een 32-22 overwinning behaald.

Door deze overwinning kan Spirit met zes punten voorsprong het kampioenschap niet meer ontgaan, terwijl Vriendenschaar met negen punten op de zesde plaats komt en in de laatste vier wedstrijden nog overwinningen nodig heeft om afstand te nemen van de tweede degradatieplaats als nummer zeven van de ranglijst. (foto Vriendenschaar)

Bij Vriendenschaar, dat in de thuiswedstrijd nog voor de enige nederlaag van Spirit had gezorgd,  stond Pien van Noordenne in de basis voor Lieke Brouwer, die vanwege een enkelblessure enkele weken uitgeschakeld is.  Het team van de Sluisweg begon uitstekend, het eerste schot van Julian Voorwinden ging meteen door de korf en ook na de snelle tegentreffers van Spirit maakte Anne Timmer uit een strafworp direct weer gelijk.

Niet opgewassen
De scores volgden elkaar snel op, met drie rake schoten van Patrick Noordzij, Pien van Noordenne en Christian Brouwer binnen een minuut nam Vriendenschaar een 3-5 voorsprong en enkele minuten later werd het ook nog 4-6. Maar met vier scores op rij plaatste de thuisploeg de eerste demarrage naar 8-6, die door Christian Brouwer in de dertiende minuut nog kon worden genivelleerd. Na deze 8-8 stand liep Spirit echter in tien minuten uit naar 8-13, mede doordat Vriendenschaar in deze periode niet kon mee scoren. In de laatste minuten van de eerste helft scoorden beide teams nog drie keer, waardoor  de ruststand 16-11 werd.

Spirit bepalend
Na de rust bracht trainer Plantinga de op de bank begonnen Marijn Bakema in de ploeg en wisselde hij Patrick Noordzij op de plaats van Daan Kamsteeg, en ook jeugdspeelster Jolijn van Loon kwam nog in de ploeg. Spirit ging in de tweede helft echter gewoon door met scoren en vergrootte de voorsprong met vier treffers op rij na zeven minuten naar 20-11. Vriendenschaar ging toen weer mee scoren en kwam halverwege de tweede helft nog enigszins terug naar 25-18, maar verder liet de ploeg uit de pluimveestreek het niet komen. Door nogmaals een korte demarrage, waarin binnen enkele minuten weer viermaal raak werd geschoten, werd de voorsprong door het zuiver schietende Spirit weer vergroot naar 29-18. Door Patrick Noordzij en tweemaal Bente van Wingerden kwam Vriendenschaar in de slotfase nog wat terug naar 29-21, maar Spirit bepaalde de eindstand van deze in hoog tempo gespeelde wedstijd uiteindelijk op 32-22.

Winnen noodzakelijk
Zaterdag 10 februari 2024 moet er dus gewonnen worden in de thuiswedstrijd tegen OVVO, dat één punt meer heeft. De wedstrijd in sporthal De Wielewaal begint om 18.00 uur.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld