Vriendenschaar wint overtuigend in buurgemeente van Merwede/Multiplaat

SLIEDRECHT / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Dat de korfbalwedstrijd tegen Merwede/Multiplaat zaterdagmiddag 22 oktober 2022 aan de Thorbeckelaan in Sliedrecht voor Vriendenschaar zo gemakkelijk zou worden gewonnen, was op voorhand niet verwacht. Zeker gezien het verschil van één punt op de ranglijst. Tijdens de streekderby werd het 11-20.

Vriendenschaar speelde een prima wedstrijd tegen Merwede/Multiplaat met scores door alle spelers, waar vooral de dames met twaalf korfpunten een groot aandeel in hadden. Met name in de eerste twintig minuten schoten de Hardinxvelders met scherp en werd de basis gelegd voor een grote overwinning. (Foto Richard van Hoek)

Hoewel in de beginfase Merwede/Multiplaat nog een 1-0 en 2-1 voorspong nam, was het na die eerste vijf minuten een kwartier lang alleen maar Vriendenschaar dat gemakkelijk de korf vond, waarbij met name de dames zich lieten zien.

Treffers
Nadat Lieke Brouwer en Anne Timmer in de beginfase de gelijkmakers scoorden, zorgden Marijn Bakema en Patrick Noordzij voor de eerste Vriendenschaar voorsprong. Daarna scoorde Lotte van de Lustgraaf twee treffers binnen een minuut gevolgd door een benutte strafworp van Lieke Brouwer en een raak schot van Nicole van der Laan, waarmee halverwege de 1e helft de voorspong op 2-8 was gekomen. En toen de in de rebound oppermachtige Daan Kamsteeg na één van zijn acties de vrijstaande Anne Timmer prima aanspeelde, die feilloos raak schoot en dat enkele minuten later nog eens herhaalde, was de voorsprong na twintig minuten opgelopen naar 2-10. In de laatste tien minuten wist Merwede/Multiplaat de korf ook weer te vinden , met twee strafworpen en een afstandstreffer . Vriendenschaar antwoordde echter steeds, zodat om en om scorend de acht punten voorsprong in tact bleef. In de laatste seconde van de wedstrijd viel nog een ver schot van een Merwediaan door de korf, waarmee de ruststand 6-13 werd.

Ook in de tweede helft bleef het team van Vriendenschaar de overhand houden. Hoewel de thuisploeg de eerste drie korfpunten maakte en terugkwam naar 9-13, wist het niet verder dichterbij te komen. Julian Voorwinden (die verdedigend zijn tegenstander en Sliedrechts topscorer Dennis van Eijl uitschakelde , maar ook zelf door zijn tegenstander prima werd verdedigd) zorgde er uit een strafworp voor dat de groenzwarten het initiatief weer overnamen. Tot het 11-17 werd, halverwege de tweede helft, scoorden beide teams om en om en werd bankzitter Marijn Blokland door de trainers Berrevoets en Jacobs voor de verdedigende rebound nog ingebracht. Daarna vergrootte Vriendenschaar door drie strafworpen op rij de voorsprong naar 11-20 , wat ook de eindstand zou worden.

Tekst gaat verder onder foto.

Alleen aan kop
Vriendenschaar verzuimde om in de laatst tien minuten de voorsprong verder uit te bouwen. Door deze overwinning en het verlies van medekoploper Vitesse bij Tilburg, staat Vriendenschaar nu weer alleen op kop in deze 1e klasse met één punt voorspong op Albatros. Zaterdag 29 oktober 2022 is de laatste wedstrijd in dit eerste deel van de veldcompetitie, voordat de zaalcompetitie begint. Vriendenschaar speelt dan om 15.00 uur bij en tegen Tilburg dat twee punten minder heeft.