Vrouwelijk ondernemers geven pitch na ondernemersontbijt

door Peter Donk
HARDINXVEL-GIESSENDAM – De gemeente Hardinxveld-Giessendam was in alle vroegte vrijdag 17 november 2023 de ‘Dag van de Ondernemer’ gastheer voor Ondernemend Hardinxveld. Voor hun leden was er een ondernemersontbijt geregeld in de de hal van het gemeentehuis en volgde daarna een sessie met een drietal lokale vrouwelijke ondernemers, die vertelden over hun werk en bedrijf.

Op de foto ondernemer Marije van den Berg aan het woord en presentator van de ochtend Erik van Noordenne. (Foto Peter Donk / HG24)

Aan het einde van deze speeches werd Jos van Woerkum in het ’t zonnetje gezet als ondernemer. Teus Boerman riep hem namens de Stuurgroep Economische Visie uit de volle zaal naar voren. Tot verrassing van Van Woerkum. Boerman had veel prijzende woorden voor het ondernemerschap. Begonnen als 15-jarige timmerman en nu directeur van Damen Hardinxveld, onderdeel van Damen Shipyards. Damen Hardinxveld verhuist komende maand na bijna vijftig jaar van Hardinxveld-Giessendam naar Gorinchem. Van Woerkum kreeg voor zijn inzet een beeldje en ook een cadeau van de gemeente. 

Werkgelegenheid
De ochtend, die even na 07.30 uur startte in het gemeentehuis aan het Raadhuisplein, werd bijgewoond door alle leden van het College van B & W. Wethouder Jan Nederveen (ChristenUnie) van Economie bedankt de ondernemers voor hun komst. Hij noemde het waardevol dat ze ondernemen vanuit Hardinxveld-Giessendam en tegelijkertijd zorgen voor werkgelegenheid. Dit ondernemersontbijt met sprekers had de gemeente Hardinxveld-Giessendam daarom graag georganiseerd. Daarna was er een lopend buffet en kon aan statafels in de hal worden gegeten en gepraat.

Sprekers
In de raadzaal kwamen vervolgens sprekers aan het woord. Het spits werd afgebeten door grafisch vormgever en webbouwer Esther Quakernaat van Essie Goes. Het reclamebureau voor offline en online zichtbaarheid is gevestigd aan Rivierdijk 800. Zij vertelde over de mogelijkheden van logo ontwerp, jouw brand neerzetten en jouw sociale media / website met een uitstraling van persoonlijk contact en verbinding. Marije van den Berg helpt je bij je persoonlijke ontwikkeling en is gevestigd aan Kade 70b. Half december geeft ze ook masterclasses stressmanagement en engage nieuwe generaties. Je kan je daarvoor aanmelden. Tot slot sprak Agnes Vleugels van Growing Body & Lifestyle aan Moerbei 8a de zaal toe met uitleg over haar bedrijf. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld