Vuurwerkverkoop begonnen; ‘bestellingen op niveau van vorig jaar’

door Peter Donk
HARDINXVELD-GIESSENDAM – De winkel van Piet Boogaard aan Buitendams krijgt vandaag en de komende dagen veel bezoek. Boogaard Vuurwerk biedt een ruim assortiment aan jaarwisselingsspeelgenot. Vuurwerk, alles legaal, toegestaan in alle soorten en maten. “Mensen kopen soms voor duizend euro vuurwerk. Ze hebben er voor gespaard en willen er van genieten”, zegt Boogaard. 

In de winkel ging het donderdag 28 december 2023 kort na de opening van de vuurwerkverkoop al af en aan. Een aantal mensen had een lijstje en wist wat ze wilden. Anderen stelden hun pakket in de winkel bij de kassa samen. (Foto Peter Donk / HG24)

Boogaard zegt dat mensen graag vuurwerk afsteken. “De bestellingen zijn op het niveau van vorig jaar”, zegt hij.

Uit verre regio
Vuurwerkklanten in Hardinxveld-Giessendam weten hem te vinden. Al tientallen jaren is het een vertrouwd adres. Voor het vuurwerk heeft hij veel vaste klanten. De meesten komen uit het dorp, maar er zijn ook klanten uit de verre regio. Boogaard: “Ze komen overal vandaan. Tot uit de Hoeksche Waard of vanochtend nog een klant uit Vlaardingen. Dan zoeken mensen iets speciaals, dat ik dan heb.”

Tekst gaat verder onder foto.

Toekomst
Er zijn dit jaar volgens Boogaard ruim 130 verkooppunten minder in Nederland. “Dat worden er elk jaar minder en ieder jaar wordt er bepaald vuurwerk niet meer toegestaan”, aldus Boogaard, die nog altijd tevreden is over hetgeen wordt gekocht. Maar hij ziet het de komende jaren minder worden door de regelgeving rond consumentenvuurwerk en vuurwerkvrije zones. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld