Wethouder legt eerste steen nieuwe bouwfase woningen project De IJzergieterij

door Peter Donk
HARDINXVELD-GIESSENDAM – Wethouder Arjan Meerkerk legde dinsdagmiddag 4 juni 2024 de eerste steen voor een nieuw te bouwen aantal woningen in project De IJzergieterij. De steen werd gelegd voor het bouwdeel Lus 3 in het bijzijn van een groot aantal toekomstige bewoners, bestuurders en betrokken van de bouw onder wie medewerkers van Gebroeders Blokland.

Hier legt wethouder Arjan Meerkerk (SGP) van Ruimtelijk Beleid en Ontwikkeling en Openbare Ruimte als officiële handeling de eerste steen. (Foto Peter Donk / HG24)

Tekst gaat onder X-bericht verder.

Alle betrokkenen onder wie veel kopers werden ontvangen bij een partytent op het bouwterrein, waarna naar de nieuwe te bouwen woningen werd gelopen. Daar volgde korte toespraken door de wethouder en algemeen directeur René Biesheuvel van Gebroeders Blokland. 

Tekst gaat verder onder X-bericht.

Lange aanloop
De komst van het bouwproject mocht er dan één zijn geweest van een lange adem en veel geduld, of zoals de wethouder het noemde ‘er stroomde veel water door de Merwede’, na jaren verrijst er een nieuwe wijk. De bouw is een stuk sneller gegaan. Aanvankelijk was in ‘ver verleden’ het plan voor drie woontoren; nu staat er straks een woonwijk met een diverse bouw.

Tekst gaat verder onder foto.

Nog te koop
Ook de verkoop verloopt voorspoedig. Vrijwel alle huizen zijn verkocht. Er zijn nog vier huizen te koop. Voor de belangstellenden… twee twee-onder-één-kap woningen en twee vrijstaande huizen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld